برای مطالعه مهدویت سراغ چه کتابهایی برویم
كتابهاي فراواني تحت عنوان كتاب شناسي ويژه امام مهدي(عج) نوشته شده و يا مجلات معتبري چون ماهنامه موعود و فصلنامه انتظار به چاپ مي رسد و يا ارشاداتي در كتاب آخرين امام، استاد بردسيري مي توان ديد.
آیات بسیاری درباره امام زمان (عج) در قرآن وجود دارد و بعضی تا 250 آیه از آیات قرآن را مرتبط به امام زمان(عج) دانسته اند. در این مجال تنها به چند آیه نوشته علامه مجلسی اشاره می کنیم.
سوره هود آیه 8
«وَ لَئِنْ أَخَّرْنا عَنْهُمُ الْعَذابَ إِلى أُمَّةٍ مَعْدُودَةٍ لَیَقُولُنَّ ما یَحْبِسُهُ أَلا یَوْمَ یَأْتِیهِمْ لَیْسَ مَصْرُوفاً عَنْهُمْ وَ حاقَ بِهِمْ ما كانُوا بِهِ یَسْتَهْزِؤُنَ: اگر عذاب را تا مدت معینى (ظهور امام زمان) بتأخیر بیاندازیم خواهند گفت چه چیز آن را باز داشت (و مانع ظهور امام زمان چیست؟) بدانید روزى كه عذاب مى آید از آنها برداشته نمی شود، بلكه بر آنان فرود آمده و آنچه را استهزاء به آن می كردند خواهند دید. از امیرالمؤمنین(ع) روایت شده كه در تأویل این آیه شریفه فرمود: «أُمَّةٍ مَعْدُودَةٍ اصحاب قائم آل محمد است كه 313 نفر میباشند.» امام صادق(ع) فرموده اند: این عذاب، قیام امام زمان و امت معدوده یاران او می باشند كه برابر با سپاه اسلام در جنگ بدر هستند (یعنى 313 تن می باشند).
سوره ابراهیم آیه 5
«وَ لَقَدْ أَرْسَلْنا مُوسى بِآیاتِنا أَنْ أَخْرِجْ قَوْمَكَ مِنَ الظُّلُماتِ إِلَى النُّورِ وَ ذَكِّرْهُمْ بِأَیَّامِ اللَّهِ إِنَّ فی ذلِكَ لَآیاتٍ لِكُلِّ صَبَّارٍ شَكُورٍ: موسى را همراه آیات خود فرستادیم تا قوم خود را از ورطه ظلمانى كفر درآورده بوادى نورانى ایمان رهبرى كند، و آنها را به روزهاى خداوندى متذكر گرداند كه در آن آیاتى است براى هر صبركننده شكرگزارى. در خصال صدوق از امام باقر(ع) روایت نموده كه فرمود «ایام الله» سه روز است: روز قیام قائم آل محمد، روز رجعت و روز قیامت.
حدیث
پيامبر(ص) می فرمایند: «صِنْفانِ مِنْ اُمَّتى اِذا صَلُحا صَلُحَتْ اُمَّتى وَ اِذا فَسَدا، فَسَدَتْ اُمَّتى: اَ لْـفُقَهاءُ وَ الاُْمَراءُ: دو گروه از امت من اگر صالح شوند، امتم صالح مى شوند و اگر فاسد شوند، امتم فاسد مى شوند: عالمان و حاكمان.» (خصال، ص 37؛ حكمت نامه پيامبر، ج 5، ص 298)
امام علي(ع) می فرمایند: «يَكْتَسِبُ الصّادِقُ بِصِدْقِهِ ثَلاثا: حُسْنَ الثِّقَةِ بِهِ، وَالْمَحَبَّةَ لَهُ، وَالْمَهابَةَ عَنْهُ: راستگو با راستگويى خود، سه چيز را به دست مى آورد: اعتماد، محبت و شكوه (در دلها)» (غررالحكم، ج 6، ص 480، ح 11038؛ دوستى در قرآن و حديث، ص 108)
معرفی کتاب
كتابهاي فراواني تحت عنوان كتاب شناسي ويژه امام مهدي(عج) نوشته شده و يا مجلات معتبري چون ماهنامه موعود و فصلنامه انتظار به چاپ مي رسد و يا ارشاداتي در كتاب آخرين امام، استاد بردسيري مي توان ديد. ما به اختصار و به عنوان نمونه كتب ذيل را براي مطالعه شما معرفي مي كنيم.
1- بحار، جلد 13، 53 كه در اين عصر تحت عنوان «مهدي موعود» به چاپ مي رسد.
2- غيبت نعماني و غيبت شيخ طوسي.
3- مكيال المكارم
4- كمال الدين و اتمام النعمه، شيخ صدوق
5 ـ نجم الثاقب مرحوم نوري
2- در زمينه نواب خاص حضرت، كتاب زندگي نواب خاص امام زمان(عج)، علي عقازاده
3- در زمينه غيبت، كتاب غيبت امام عصر(عج) از محمد خادمي شيرازي
4- در زمينه نشانه هاي ظهور، كتاب نشانه هاي ظهور محمدباقر داوودي
5- در مورد عصر ظهور و نقش ايرانيان، عصر ظهور استاد توراني، آينده و آينده سازان، مرحوم دشتي
6- در مورد جايگاه زنان در حكومت حضرت، چشم اندازي به حكومت مهدي(عج) اثر اسناد نجم الدين طبسي
7- ادعيه معتبر پيرامون حضرت، مكيال المكارم، اثر استاد سيدمحمدتقي موسوي اصفهاني
8- وظايف شيعيان در عصر غيبت
9- راه وصال تأليف، سيدمحمدرضا حسيني مطلق
عرفان
علاقه مندان به مباحث عرفانی می توانند فایل صوتی تمهید القواعد ابن ترکه با تدریس حجت الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه رئیس مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران را از http://www.irip.ir/Home/Single/46572دریافت کنند. «تمهيد القواعد» ابن تركه اصفهاني يكي از منابع اصلي و درسي رايج در حوزه عرفان نظري است. در بين همه متون عرفاني، كتاب تمهيدالقواعد ابن تركه جايگاه ويژهاي دارد. متانت، صلابت نظاممندي، هدفمندي و جامعيت در اين علم، از خصايص اين متن عرفاني است، اما بارزترين مشخصه اين كتاب كه در ديگر متون عرفاني به ندرت يافت ميشود، نظري كردن و به عقل و برهان نشاندن حقايق عرفاني است.
هماوردي عارف و حكيم و مبارزه عقل و شهود را به خوبي ميتوان در اين قواعد توحيدي به تماشا نشست. از جمله ويژگيهاي اين كتاب رعايت جانب انصاف است. سخن حكيم را به درستي و زيبايي مطرح كردن و از مواضع حكيم دفاع كردن، نشانگر اخلاق يك عارف حكيم است. به عبارت ديگر، تمهيد القواعد حلقه پيوست عرفان و حكمت و واسطه بين عقل و شهود است.
دعای ندبه
علاقه مندان به دعای ندبه در روز جمعه می توانند فایل تصویری سخنرانی بی آزار تهرانی و دعاخوانی سیدمهدی میردامادی را از http://www.e-heyat.com دریافت کنند.
برنامههای فرهنگی ـ مذهبی مجموعه فرهنگی سرچشمه
مجموعه فرهنگی سرچشمه هر هفته برای علاقهمندان به برنامههای فرهنگی ـ مذهبی، برنامههای ویژهای دارد. براساس برنامهریزیها، فهرست برنامههای هفتگی سرچشمه به شرحِ ذیل است:
شنبه: محفل انس با قرآن با حضورِ استاد محمدحسین سعیدیان
یکشنبه: هیأت فعالان فرهنگی با حضور وعاظ و مدیحهسرایان برجسته کشور
دوشنبه: شرحِ صحیفه سجادیه با حضور حجت الاسلام و المسلمین حاجعلیاکبری
سهشنبه: درسهایی از اصول کافی با سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین محمدرضا زائری
چهارشنبه: شرح نهجالبلاغه با سخنرانی دکتر محسن اسماعیلی
پنجشنبه: قرائتِ دعایِ کمیل ـ هیئت کتاب سرچشمه (بهزودی)
جمعه: قرائت دعای ندبه
درباره حقوق حیوانات از دید اسلام
در روایات و احادیث و به تبع آن در متون فقهی احکام بسیاری در حمایت از حیوانات وارد شده و در روایتی، از این قوانینِ حمایتی تعبیر به حقوق شده است: «لِلدابّة علی صاحبها ستّة او سبعة حقوق»
مطابق قوانین اسلام حیوانات حق حیات دارند. در متون فقهی بر این حق و تقدّم حفظ جان حیوان بر حفظ اشیا تأکید شده است. همچنین به نظر فقها چنانچه شخصی مقدار محدودی آب برای وضو داشته باشد و حیوان یا حیوانات او تشنه باشند، باید آب را به آنها بدهد و خود تیمم کند، لذا فقهاء وجه جواز تیمم را لزوم حفظ مال ــ یعنی حیوانی که ملک انسان است ــ دانستهاند نه حفظِ نَفْسِ محترم.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید