۷۳ درصد از شیرهای فله ای در استان ناسالم است
معاون فنی مرکز بهداشت کهگیلویه و بویراحمد گفت: مصرف شیرهایی که به صورت سنتی تولید و فله ای عرضه می شود تهدیدی جدی برای سلامت مردم این استان است.
معاون فنی مرکز بهداشت کهگیلویه و بویراحمد گفت: مصرف شیرهایی که به صورت سنتی تولید و فله ای عرضه می شود تهدیدی جدی برای سلامت مردم این استان است.
به گزارش پایگاه خبری-تحلیلی سلام دنا؛ محمد رضا گلابی افزود: سالانه ۸۰ هزار تن شیر در کهگیلویه و بویراحمد مصرف می شود که ۵۰ هزار تن آن به صورت فله ای و غیر پاستوریزه است.
وی اظهار کرد: براساس نمونه گیری های میکروبی آزمایشگاهی انجام شده ۷۳درصد از شیرهای عرضه شده به صورت فله ای ناسالم است.
گلابی تصریح کرد:احتمال این که شیرهای فله ای عرضه شده در مراکز عرضه لبنیات سنتی، از محل مرجوعی شیر کارخانجات به دلیل بالا بودن بار میکروبی، نداشتن استاندارد های لازم مانند بروز بیماری در واحدهای دامی و یا آلودگی شیر به باقیمانده دارویی در اثر درمان باشد وجود دارد.
وی اظهار کرد:آلودگی میکروبی این محصولات می تواند ناشی از فرآیند حمل و نقل و یا رعایت نشدن زنجیره سرما باشد.
وی با بیان این که استقبال و ذائقه مردم مهمترین عامل افزایش تعداد مراکز فروش این محصولات است گفت:شهروندان هنوز آگاهی درستی از پیامدهای منفی مصرف لبنیات و فرآوده های غیر پاستوریزه برای سلامتی ندارند.
وی ابراز داشت:بهترین راهکار استفاده از شیر و محصولات لبنی سالم و پاستوریزه است که از چرخه نظارت و کنترل بهداشتی لازم برخوردار است.
بر اساس آمار موجود ۱۲۰ واحد عرضه شیر سنتی در کهگیلویه و بویراحمد فعال هستند که ۹۰ واحد آن پروانه بهره برداری ندارند.
به گفته مدیرکل دامپزشکی کهگیلویه و بویراحمد میزان ابتلا به بیماری تب مالت که یکی از آثار زیانبار مصرف مواد لبنی ناسالم است امسال نسبت به سال گذشته در این استان به میزان سه برابر افزایش یافته است.
امسال ۱۹۶ نفر ابتلا به بیماری تب مالت در این استان به ثبت رسیده است در حالی که در مدت مشابه سال گذشته تعداد آماربیماری تب مالت ۶۴ مورد بوده است.
کهگیلویه و بویراحمد با حدود ۷۰۰ هزار نفر جمعیت در جنوب غربی ایران قرار دارد.
منبع: ایرنا
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید