چرا عربستانی ها در گذشته کمتر به مرض قند و سرطان مبتلا می شدند؟! نقش مهم خرما در تغذیه
رئیس دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز به روزه داران توصیه کرد: غذا در وعده افطارسبک، کم حجم و پرکالری باشد،مصرف دمنوش ها هنگام افطارمی تواند به شکل گیری هنجارهای درست درمصرف غذاها کمک کند مایعات کافی مانند سوپ، آش و شیر گرم در کنار آن مصرف شود.
رئیس دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز به روزه داران توصیه کرد:غذا در وعده افطارسبک، کم حجم و پرکالری باشد،مصرف دمنوش ها هنگام افطارمی تواند به شکل گیری هنجارهای درست درمصرف غذاها کمک کند مایعات کافی مانند سوپ، آش و شیر گرم در کنار آن مصرف شود.
به گزارش سلام دنا؛ دکتر محمد حسن افتخاری با بیان اینکه روزه دار در موقع افطار احساس گرسنگی دارد گفت: خوردن خرما هنگام افطار یا در سفره غذا به علت وجود و جذب سریع گلوکز و فروکتوز، سبب کاهش اشتها می شود و از پرخوری و آسیب های ناشی از آن مانند نفخ، افزایش وزن، چاقی و چربی اضافه، جلوگیری می کند.
پرهیز از مصرف نوشیدنی های گازدار
وی با تاکید بر پرهیز از مصرف نوشیدنی های گازدار و خیلی سرد، آب یخ و یا خوردن پی در پی چای در موقع افطار افزود: توجه داشته باشیم که پس از یک روز طولانی گرسنگی و تشنگی، باید به آرامی و با ملایمت آب و مایعات مورد نیاز بدن، به صورت مناسب تامین شود.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، نسبت به آغاز افطاری با آب گرم یا شیر و خرما، استفاده نکردن از مایعات سرد و مصرف نکردن غذاهای سنگین مثل کله پاچه و سرخ کردنی ها، توصیه کرد.
افتخاری ادامه داد: اگر آرام و به صورت تدریجی، با خوراک های سبک افطار کنیم، ولع شدید برای خوردن مهار می شود، چرا که پرخوری در افطار اشتباه و برخلاف اصول تغذیه است.
بهترین روش برای میل کردن افطار
او با معرفی بهترین روش برای میل کردن افطار گفت: خوب است فرد روزه اش را با یک لیوان آب ولرم بگشاید؛ نباید به سرعت غذای سنگین مانند چلو خورش مصرف شود و در ابتدا بهتر است غذاهای سبک، چای به لیمو، چای به یا چای بادرنجبویه و همچنین دیگر دمنوش های گیاهی صرف شود.
رییس دانشکده تغذیه و علوم غذایی اضافه کرد: پس از گذشت حدود یک ساعت، می توان شام را میل کرد و قبل از خوابیدن نیز زمانی را برای پیاده روی در نظر گرفت.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت : برای تامین سوخت موردنیاز مغز، لازم است هنگام افطار با آب گرم و خرما و یا شربت عسل، روزه خود را باز کرده و پس از مدتی خوردن غذا را آغاز کنیم.
مصرف خرما در روزه داری نیز توصیه یک کارشناس تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی در دانشگاه علوم پزشکی شیراز است که می گوید: خرما به علت داشتن انواع مواد معدنی، قند، ویتامین ها و اسید آمینه، از مغذی ترین مواد غذایی است که در روند بازسازی عضلات بدن و مهار فشار خون بالا نقش زیادی دارد.
عاطفه کهنسال با بیان اینکه هر ۱۰دانه خرما ۳۰۰کالری و هر ۱۰عدد رطب ۱۳۶کالری دارد، می افزاید: اما به نظر می رسد که رطب از میزان قند کمتری نسبت به خرما برخوردار است، پس با مصرف رطب می توان به همان میزان کالری دست یافت و در همان حال قند کمتری هم وارد بدن می شود.
وی معتقد است: مصرف رطب و خرما در هنگام افطار، انرژی لازم را به سرعت در اختیار بدن قرار می دهد و مواد از دست رفته در مدت روزه را جبران می کند.
کهنسال در ادامه با اشاره به توصیه متخصصان تغذیه برای استفاده کامل از فواید خرما، می گوید: به توصیه این افراد، باید برای نهایت بهره مندی از خواص خرما، از خوردن خرماهایی که به آنها مواد دیگری مانند شکلات افزوده شده پرهیز شود.
این کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شیراز مصرف خرما را روش شناخته شده ای برای پیشگیری و مهار سرطان و سایر بیماری های عفونی می داند و ادامه می دهد: خرما می تواند با مهار رادیکال های آزاد، از تخریب مولکولی ناشی از این رادیکال ها جلوگیری کند.
او می گوید: به نظر می رسد علت ابتلای بسیار کم ساکنان شبه جزیره عربستان در زمان های گذشته به بیماری هایی نظیر گرفتگی رگها ، مرض قند و سرطان که تصور می شود ناشی از رادیکال های آزاد هستند، مصرف فراوان خرما باشد.
پرخوری و گرسنگی چشم ها در عین سیر بودن شکم و غذا خوردن بر اساس عادت برای بسیاری از ما هر روز تکرار می شود ، برآیند این کار و هنجار نادرست انواع بیماری هایی است که هر روز شاهد افزایش آن هستیم ، دیابت ، چاقی ، پرفشاری خون ، بیماری های قلبی و عروقی و کبدی و کلیوی زاییده همین ناهنجاری در وعده های غذایی است، ماه مبارک رمضان در عین حال فرصتی برای شکستن این هنجارهای نا درست و رسیدن به روش صحیح مصرف غذا و خوراکی ها است .
این هنجارهای نادرست در مصرف غذا زمانی تغییر می کند که ما در هنگام افطار و سحری تغییر در نوع مصرف خود بوجود آوریم ، اگر قرار باشد همان ناهار پرو پیمان را در افطار و شام بخوریم و وعده سحری را هم بر آن بیفزاییم بعید است هنجارهای نادرست در وعده های غذایی ما اصلاح شود.
انتهای پیام/ مالک
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید