غذاهای پرچرب،عامل سوزش سردل/استرس؛ عامل تشدید ریفلاکس معده
صرف غذاهای پرچرب، مصرف شکلات، غذاهای حاوی اسید سیتریک، نوشیدنی های گازدار، مصرف قهوه و چای غلیظ، مسکن های حاوی آسپرین، مصرف الکل و سیگار، از عوامل تشدید کننده سوزش سردل یا ریفلاکس هستند.
فوق تخصص گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به انتخاب شعار “سوزش سردل”(سوزش سردل که احساس سوزش یا ناراحتی درست در زیر استخوان جناق سینه است. معمولا پس از صرف غذا یا هنگام خم شدن به جلو، درد بدتر میشود.)
برای هفته سلامت گوارش امسال که از یکم تا هشتم خردادماه گرامی داشته می شود، مصرف غذاهای پرچرب را از جمله علل ابتلا به این مشکل شایع گوارشی عنوان کرد.
به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی سلام دنا؛ دکتر محمدرضا فتاحی، رییس انجمن گوارش و کبد شاخه فارس و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، در حاشیه برگزاری سمپوزیوم یک روزه انجمن گوارش و کبد که به صورت مشترک با انجمن متخصصان داخلی برگزار شد، گفت: هر ساله بیست و نهم ماه می، به نام روز سلامت گوارش نامگذاری شده که در ایران به همین مناسبت، روزهای یکم تا هشتم خردادماه، با برگزاری برنامه های اطلاع رسانی و آموزشی، بر اهمیت سلامت هر چه بیشتر گوارش، تاکید می شود.
وی با بیان اینکه از سال ۲۰۰۵میلادی، سازمان جهانی گوارش، یک شعار سالانه برای سلامت گوارش انتخاب می کند، افزود: امسال شعار “سوزش سردل” برای این روز انتخاب شده که از جمله مشکلات شایع گوارشی در افراد بوده و موجب دشوارتر شدن زندگی می شود.
دکتر فتاحی سوزش سردل را نوعی اختلال حرکتی مری عنوان کرد که موجب افزایش ترشح اسید معده می شود و اظهار داشت: همه افراد در زندگی، ممکن است درجاتی از این مشکل را تجربه کنند، اما با رعایت برخی نکات و در مواردی نیز درمان دارویی، می توان بهبودی از آن را به دست آورد.
این فوق تخصص گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی شیراز، ادامه داد: مصرف غذاهای پرچرب، مصرف شکلات، غذاهای حاوی اسید سیتریک، نوشیدنی های گازدار، مصرف قهوه و چای غلیظ، مسکن های حاوی آسپرین، مصرف الکل و سیگار، از عوامل تشدید کننده سوزش سردل یا ریفلاکس هستند.
وی کنترل وزن را در کاهش این مشکل موثر دانسته و توصیه کرد: از آنجایی که فست فودها، از جمله عوامل ابتلا به این بیماری هستند، بهتر است با مصرف غذاهای خانگی که با سلامت بیشتری تهیه می شوند، از ابتلا به این مشکل پرهیز کنیم.
با اصلاح سبک زندگی، سالم تر زندگی کنیم
دکتر سید علیرضا هاشمی که مسئولیت دبیری انجمن گوارش و کبد شاخه فارس را بر عهده دارد نیز با بیان اینکه هز فردی در هر گروه سنی و حتی نوزادان، ممکن است با این مشکل روبرو شود، گفت: در موارد خفیف، درمان با رعایت مواد غذایی مصرفی و روش های صحیح زندگی، ممکن می شود، اما موارد متوسط تا شدید، نیازمند درمان دارویی است.
این فوق تخصص گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی شیراز، سوزش پشت جناغ سینه به شرطی که از قلب نباشد، برگشت غذا به داخل دهان، سرفه های مزمن یا گرفتگی صدا، تلخی دهان و احساس خلط در دهان را، علایم غیر اختصاصی ریفلاکس عنوان کرد و ادامه داد: سبک زندگی، در ابتلا به این بیماری و البته کنترل و درمان آن بسیار موثر است.
استرس؛ از عوامل تشدید ریفلاکس معده
دکتر هاشمی تاکید کرد: استرس، یکی از مهم ترین عوامل تشدید مشکل ریفلاکس است که افراد باید برای کنترل آن، تلاش کنند.
وی نیترات موجود در غذاهای کنسروی را نیز از دیگر موارد تشدید ریفلاکس های معده دانست.
گفتنی است، یکم تا هشتم خردادماه هرسال، در ایران به نام هفته سلامت گوارش نامگذای شده است.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید