جشنواره تئاتر فارس، میزبان استعدادهای درخشان/رقابت ۱۲ اثر صحنهای و ۶ اثر خیابانی
مدیر کل فرهنگ و ارشاد فارس در نشست خبری سی و پنجمین جشنواره تئاتر صحنهای و دومین جشنواره تئاتر خیابانی استان فارس، افزود: گروههای تئاتری استان فارس اکنون در سطح ملی شناخته شدهاند و بسیاری از کارگردانهای ما سفارشهای کاری از شهرهای مختلف دریافت میکنند.
به گزارش سلامدنا، حمیدرضا قانعی تاکید کرد: این مساله نشان میدهد تئاتر استان فارس از مرزهای خود فراتر رفته و در سال گذشته در ۱۰ استان دیگر نیز اجرا داشته است.
موفقیتهای تئاتر فارس در سطح ملی و بینالمللی
قانعی به موفقیتهای تئاتر فارس در پایتخت کشور اشاره کرد و گفت: تئاتر ‘اسب قاتلین’ بیش از ۴۵ شب در تالارهای اصلی تهران به اجرا درآمد و حضور بینالمللی تئاتر فارس در دو سه سال گذشته چشمگیر بوده است. همچنین ما در جشنوارههای کارتاژ تونس، بغداد و اقلیم کردستان نیز شرکت کردهایم.
وی همچنین بر اهمیت همکاری و همدلی هنرمندان تأکید کرد و گفت: این موفقیتها نتیجه زحمات هنرمندان و بهرهمندی از ظرفیت پیشکسوتان استان است که امیدواریم در سال جاری با سیاستگذاری جدید، نتایج بهتری کسب کنیم.
حضور پررنگ هنرمندان شهرستانها در جشنواره
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس از حضور ۱۲ اثر در مرحله صحنهای جشنواره فجر خبر داد و گفت: امسال دو اثر را به بخش بینالمللی جشنواره فجر معرفی خواهیم کرد و انتظار داریم تعداد آثار ما در مرحله نهایی بیشتر شود.
افزایش تعداد آثار تئاتر فارس در جشنواره فجر
قانعی با اشاره به وضعیت تئاتر استان فارس گفت: به نظر میرسد تعداد آثار فارس در مرحله نهایی جشنواره فجر بیشتر خواهد بود. برخی از هنرمندان شناختهشده تئاتر استان به دلیل اطمینان از کیفیت کارهایشان، به طور مستقیم در مرحله نهایی جشنواره فجر حضور خواهند داشت.
وی افزود: این اتفاق مبارک به این معناست که علاوه بر آثاری که از طریق جشنواره استانی به مرحله نهایی میرسند، کارگردانان با اطمینان بیشتری میتوانند آثار خود را در بخشهای مختلف ارسال کنند. به این ترتیب، استان فارس با سهمیه بیشتری در رقابت نهایی جشنواره حضور خواهد داشت.
تأکید بر اهمیت همکاری و همدلی در موفقیتها
قانعی در ادامه به تولیدات جدید اشاره کرد و گفت: امیدواریم با کارهایی که در حال تولید هستند، سالهای پر رونقی پیش رو داشته باشیم.
وی با بیان اینکه از ۱۲ اثر حاضر در جشنواره، پنج اثر از شهرستانهای استان فارس هستند، یادآور شد: به عنوان مثال، شهرستان استهبان با دو اثر در بخش صحنهای و یک اثر در بخش خیابانی در جشنواره حضور دارد.
برنامههای آموزشی و کارگاههای تخصصی در جشنواره
وی همچنین به حضور آثار از دیگر شهرستانها نیز اشاره کرد و گفت: مرودشت و فیروزآباد نیز در بخش خیابانی آثار خود را ارائه خواهند داد و با توجه به تعداد آثار دریافتی، جشنواره امسال شرایط خوبی خواهیم داشت و امیدواریم استعدادهای جدیدی نیز به استان معرفی شوند.
مدیر کل ارشاد فارس به برنامههای جانبی جشنواره اشاره کرد و گفت: آقای بابک خواجه پاشا، که اخیراً فیلمش به عنوان نماینده اسکار معرفی شده، به عنوان مهمان در جشنواره حضور خواهد داشت.
وی همچنین به برگزاری کارگاههای تخصصی و نمایشگاه عکسهای قدیمی تئاتر اشاره کرد و افزود: این نمایشگاه به مناسبت جشنواره در هنرشهر آفتاب افتتاح و در تالار حافظ نیز در مراسم اختتامیه به نمایش گذاشته خواهد شد.
معرفی دبیر جشنواره و شورای سیاستگذاری
معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس نیز در نشست خبری سی و پنجمین جشنواره تئاتر صحنهای استان فارس و دومین جشنواره تئاتر خیابانی، به معرفی این رویداد فرهنگی پرداخت و بیان کرد: این جشنواره جزو برنامههای موظفی سامانه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استانها است و استان فارس همواره در برگزاری این رویداد پیشتاز بوده است.
سید رسول موسوی نژادیان ادامه داد: حتی در سالهایی که برخی استانها به دلیل شرایط مختلف امکان برگزاری جشنواره را نداشتند، فارس تقریباً در همه دورهها حضور فعالی داشته است.
وی افزود: با توجه به تجربیات سالهای گذشته، امسال بر اساس دستورالعمل ابلاغی اداره کل هنرهای نمایشی وزارت ارشاد اسلامی، شورای سیاستگذاری تشکیل و اعضای آن انتخاب شدند. جلسات متعددی با اساتید محترم شورای سیاستگذاری داشتیم و خوشحالیم که امسال سرکار خانم زهرا سعیدی به عنوان دبیر این جشنواره در کنار ما هستند.
تعداد آثار و گروههای شرکتکننده در جشنواره
موسوی نژادیان ادامه داد: امسال ۳۱ اثر در بخش صحنهای و ۱۵ اثر در بخش خیابانی به جشنواره ارسال شده که پس از بررسی هیئت انتخاب، ۱۲ اثر در بخش صحنهای و ۶ اثر در بخش خیابانی به مرحله نهایی راه یافتهاند. گروههای منتخب باید اجراهای عمومی خود را داشته باشند و برخی از آنها در روز شروع جشنواره اجازه دارند که اجراهای خود را تکمیل کنند.
او همچنین اعلام کرد: جشنواره از ۱۷ تا ۲۰ آبان ماه برگزار خواهد شد و مراسم اختتامیه در تالار حافظ برگزار میشود.
تجربههای جدید در تئاتر خیابانی و استقبال مردم
دبیر جشنواره نیز در نشریح جزییات بیشتر، گفت: این جشنواره به عنوان یک رویداد فرهنگی مهم، فرصتی برای نمایش استعدادهای تئاتری استان فارس و ارتقاء هنر نمایشی در این منطقه خواهد بود.
زهرا سعیدی، با بیان اینکه هدف اصلی جشنواره امسال وفاق و دوستی بین تمام گروههای تئاتری در استان فارس است، گفت: بچههای تئاتر همگی جزء یک خانواده هستند و این جشنواره تنها یک مبارزه نیست، بلکه فرصتی برای کنار هم بودن و به اشتراک گذاشتن لحظاتی است که هم بهترینهای خود را نشان دهیم و هم از یکدیگر یاد بگیریم.
زهرا سعیدی، افزود: امیدوارم که این جشنواره به هدف خود نائل شود و ما شاهد افزایش دوستی و مودت بین هنرمندان باشیم. همچنین امیدوارم جشنوارهای شاد و مفرح داشته باشیم.
دبیر جشنواره همچنین از داوران بخش مسابقه خبر داد و گفت: نسرین نکیسا، سجاد افشاریان و بابک خواجه پاشا از تهران به عنوان داوران بخش مسابقه حضور خواهند داشت.
همچنین گلبرگ ابوترابیان، مسعود شریف و یوسف شکوهی داوران بخش خیابانی هستند. وی افزود: تعداد آثار شرکتکننده در جشنواره ۳۲ اثر بود که از این تعداد، ۱۲ گروه به مرحله صحنهای راه یافتند و از روز هفدهم تا نوزدهم اجراهای خود را روی صحنه خواهند برد. اختتامیه جشنواره نیز در روز بیستم برگزار خواهد شد.
سعیدی همچنین از اجرای ۱۲ گروه در بخش خیابانی خبر داد و گفت: شش گروه از این ۱۲ گروه برگزیده شده و در گذر حافظ، گذر وکیل، زندیه و محوطه ابوریحان اجرا خواهند داشت.
وی در پایان به برنامههای جانبی جشنواره اشاره کرد و گفت: نمایشگاه عکسی از روز اول جشنواره در لابی هنرشهر آفتاب آغاز خواهد شد و همچنین جلسات نقد تئاتر و کارگاههای آموزشی نیز پس از اجرای هر نمایش برگزار خواهد شد.
انتهای پیام/ریحانه مهرعلی
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید