تقدیر از برگزیدگان جشنواره ملی ادبیات کودک و نوجوان در شیراز/ همکاری فرهنگی برای ارتقاء ادبیات کودک و نوجوان
نخستین جشنواره ملی ادبیات کودک و نوجوان با معرفی برگزیدگان این عرصه به کار خود پایان داد.
رئیس سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز، در مراسم نخستین جشنواره ملی ادبیات کودک و نوجوان، به اهمیت شعر و ادبیات در فرهنگ ایرانی اشاره کرد و گفت: اگر چیزی داریم، صدقه سر زحمات و آثار گرانسنگ اساتید برجسته است.
آغاز یک شروع جدید
به گزارش خبرنگار سلامدنا؛ محمدعلی چوبینی، با اشاره به این که جشنواره ملی ادبیات کودک و نوجوان یک شروع است، افزود: این اولین دوره جشنواره است که میتواند آغازی بر یک شروع باشد گرچه دیر شروع کردیم، اما معتقدم که خوب شروع کردیم.
چوبینی تصریح کرد: حضور بزرگواران و مفاخر عرصه ادبیات کودک و نوجوان در این جشواره نشان دهنده سختی راه پیش رو است ، اما با حمایت و راهنمایی شما بزرگواران، این اتفاق میمون و مبارک استمرار خواهد داشت.
همکاری برای آیندهای بهتر
رئیس سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز افزود: در کلانشهر شیراز در بین دستگاهها و متولیان، «من بودن» معنایی ندارد و همه برای بالندگی شهر شیراز و کشورمان با هم همکاری دارند.
وی با تأکید بر اینکه باید همه در کنار هم باشیم وبا بهره مندی از تجربیات و اندیشههای بزرگان نقشه راه ترسیم کنیم، گفت: باید با باز کردن عرصه ادبیات ونویسندگی برای نسل جدید، آینده این حوزه را روز به روز پر بارتر کنیم.
چوبینی تصریح کرد: امیدوارم این همکاری که شکل گرفته است روز به روز پردوام باشد و دبیرخانه دایمی این جشنواره را برقرار کنیم. و جشنواره ادبیات کودک و نوجوان در شهر شیراز به عنوان یک رویداد مهم و ماندگار در کنار جشنوارههای فیلم و تئاتر کودک که در دیگر شهرهای کشورمان سالهاست برگزار میشود، ادامه یابد.
رویداد فرهنگی مهم در شیراز
معاون فرهنگی سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری شیراز در ادامه این مراسم گفت: جشنواره ملی ادبیات کودک و نوجوان شیراز در زمره فعالیتهای خوبی است که شهرداری شیراز در امتداد برنامههای فرهنگی، عمرانی و اجتماعی تدارک دیده است.
رامین طالبی با بیان اینکه رویداد یادشده همه ساله در شیراز تکرار خواهد شد تا جایگاه ارزشمند شیراز بعنوان پایتخت فرهنگی ایران را یادآوری کند، افزود: شیراز با نام آورانی که در حوزه فرهنگ و ادب دارد همچون نگینی بر انگشتری کشور می درخشد. و بر خود میبالیم که در شیراز به عنوان میراثداران ادب و تمدن، میزبان شخصیتهای توانمند در حوزه قلم، اندیشه و فکر هستیم.
طالبی همچنین افزود: شیراز اخیراً میزبان یادواری ۱۵ هزار شهید بوده و در جلسهای که مدیران شهری و استانی با مقام معظم رهبری داشتند، ایشان در وصف شیراز سه عنصر مهم دینداری و هنر و حماسه را یادآورشدند.
وی در پایان گفت: امیدوارم شاهد تحولات بزرگی در حوزه فرهنگ باشیم و به موازات فعالیتهای عمرانی که در شهر میبینید، شیراز به یک کارگاه عظیم سازندگی تبدیل شود و در حوزه ادب، شعر، فرهنگ و هنر نیز پیشتاز باشیم.
تلاش برای تحولات فرهنگی
رئیس شورای اسلامی شیراز نیز در این آیین ملی گفت: در کنار مرور گذشته ارزشمند، پرافتخار واصیل شهر شیراز و جریانهای فرهنگی حاکم بر آن، امروز وظیفه داریم شیراز را در ابعاد مختلف معرفی کنیم.
سید ابراهیم حسینی، سرمایه گذاری فرهنگی را مهمترین راهبرد برای معرفی عظمت، بزرگی و توانمندیهای این کلان شهر فرهنگی دانست واظهار داشت: برای تحقق این مهم باید وقت گذاشت و از تجربیات برنامه ریزان و تأثیر گذاران فرهنگی استفاده کرد.
او با بیان اینکه شورای اسلامی شهر شیراز از هرگونه حرکت فرهنگ متناسب با جایگاه وشأن این کلانشهر استقبال و حمایت میکند، عنوان کرد: برگزاری این جشنواره به عنوان کام نخست بسیار خوب بوده و امیداوریم این حرکت ادامه یابد.
رئیس شورای شهر شیراز بار دیگر از اراده شورا و شهرداری برای حمایت از حرکتهای فرهنگی سخن گفت و افزود: فرهنگ شیراز با برنامه ریزیهای اثر گذار فرهنگی باید روز به روز پربارتر و بالندهتر شود.
هماهنگی شهرداری و دانشگاه
مصطفی رحمان دوست، شاعر و پژوهشگر کتاب کودک و نوجوان هم در این آیین، گفت: برای کودکان نوشتن خیلی جرأت و تجربه نیاز است .
وی با اشاره به برگزاری رویداد فوق توسط دو نهاد در شیراز، افزود: هماهنگی شهرداری و دانشگاه شیراز را به همه تبریک می گویم اتفاق خوبی است، و این در دنیا مرسوم است که محیط فرهنگی با یک محیط اجرایی مثل شهرداری هماهنگ شوند و نهضتی به وجود بیاورند.
رحمان دوست با نام بردن برخی شهرهایی که اینگونه کار کردند، افزود: شیراز نخستین شهری است که در حوزه ادبیات کودک و نوجوان به شکل آکادمیک پرداخته است. و امیدوارم شهر شیراز مرکز ادبیات کودکان و نوجوانان شود.
ادبیات کودک و نوجوان برند شیراز است
سعید حسام پور مسئول کمیته علمی و مدیر مرکز مطالعات ادبیات کودک دانشگاه شیراز ضمن قرائت بیانیه هیئت داوران نخستین جشنواره ملی ادبیات کودک و نوجوان شیراز، از مرتضی خسرونژاد بنیانگذار مرکز مطالعات ادبیات کودک دانشگاه شیراز نام برد و نقش بسیار بزرگی در پیشبرد نقش دانشگاه شیراز دارد، یاد کرد و گفت: نخستین گام های این رویداد هنگامی برداشته شد که نخستین بار جشنواره کتاب های داستانی تصویری در دانشکاه شیراز برگزار شد.
وی از شهرداری شیراز تمجید کرد و گفت: این جشنواره به عنوان یک برند برای شهر شیراز باشد و سال آینده تلاش کنیم جشنواره شعر کودک و نوجوان را برگزار کنیم.
حسام پور همچنین از مرکز مطالعات ادبیات کودک دانشگاه شیراز تقدیر کرد و متن بیانیه را خواند و فهرستی از کتاب های خواندنی که حاصل دوره ای ۱۰ ساله است را نام برد که ۳۰ اثر در زمره این کتابها قرار دارد.
در ادامه این آیین که با استقبال کودکان و نوجوان روبه رو شد، برگزیدگان معرفی شدند که جایزه ویژه جشنواره ملی ادبیات کودک و نوجوان به هوشنگ مرادی کرمانی تعلق گرفت که فرزند او هومن مرادی کرمانی دریافت کرد.
همچین تندیس جشنواره و لوح تقدیر نیز به احمد اکبرپور برای رمان امپراتور، آرمان آرین برای رمان پارسیان و من، عباس جهانگیریان برای رمان جنگ که تمام شد بیدارم، حمیدرضا شاه آبادی برای رمان لالایی برای دختر مرده، فریبا کلهر برای رمان هوشمندان سیاره اوراک، فرهاد حسن زاده برای رمان هستی اهداء شد.
انتهای پیام/ راضیه زارعی
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید