سایت خبری تحلیلی سلام دنا
  • صفحه نخست
  • اقتصاد
  • سلامت
  • استان ها
  • ورزش
  • فرهنگ و هنر
  • ويدئو
  • گزارش ویژه
مرداد ۱۱, ۱۴۰۴
  • صفحه نخست
  • اقتصاد
  • سلامت
  • استان ها
  • ورزش
  • فرهنگ و هنر
  • ويدئو
  • گزارش ویژه

برگزاری کنگره ملی نان کامل در شیراز/ بررسی تأثیر نان کامل بر سلامت جامعه

کنگـره ملـی نـان کامـل و فرآوردههـای غات، در شـیراز برگـزار خواهـد شـد. ایـن کنگـره بـه بررسـی چالشهـا و فرصتهـای مرتبـط بـا نـان کامـل و غات اصاح سـبد غذایـی و مبـارزه بـا بیماریهـای مزمـن می‌پـردازد.
دی 4, 1403 | کد خبر : 63671 | 5 دقیقه خواندن
چاپ خبر

مدیـران، پژوهشـگران و تولیدکننـدگان نـان در ایـن کنگـره گـرد هـم می‌آینـد تـا بـه تبـادل نظـر در خصـوص بهبـود کیفیـت نـان و ارتقـای سامت عمومـی بپردازنـد. بـا توجـه بـه رونـد افزایشـی بیماریهـای مزمـن و ضـرورت اصاح سـبک زندگـی، ایـن کنگـره میتوانـد نقـش مهمـی در آگاهی رسـانی و بهبـود تغذیـه جامعـه ایفـا کنـد.

 

رئیس نخستین کنگره ملی کنگره ملی نان کامل و فرآورده های غلات در نشست خبری با خبرنگاران و اصحاب رسانه فارس که به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی شیراز برگزار شد، از برگزاری این کنگره ملی نان کامل و فرآورده های غلات در روزهای دوازدهم و سیزدهم دی خبر داد.

 

به گزارش روزنما؛ دکتر «سید محمد مظلومی» با اشاره به اجرای موفق طرح تولید و عرضه نان کامل به صورت یارانه ای از بهمن 1401 در شیراز و همچنین اجرای طرح حمایت از بیماران سلیاک؛ برگزاری این رویداد را نیز گامی در راستای ارتقای سلامت جامعه و با تصویب کارگروه آرد، گندم و نان استان برشمرد.

 

نیمی از غلات مصرفی روزانه باید غلات کامل باشد
او با بیان اینکه شاهد فاصله گرفتن از مصرف نان های سنتی به عنوان نان های کامل و مغذی در سبد غذایی مردم هستیم، افزود: روند افزایش برخی بیماری های مزمن و غیرواگیر در جامعه از جمله دیابت و ارتباط بیماری هایی مانند پرفشاری خون، سرطان، چاقی، اضافه وزن و سندرم متابولیک با سبک زندگی و سبد غذایی جامعه، ضرورت بازنگری در سیاست های حاکم بر تولید گندم، آرد و نان کشور را ایجاب می نماید و ضرورت دارد برنامه ریزی نماییم که حداقل نیمی از غلات مصرفی روزانه مردم غلات کامل باشد.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز اضافه کرد: برای تولید محصولات جدید و فراسودمند بر پایه غلات که می تواند در درمان و یا پیشگیری از بیماری ها موثر باشد، اقدامات و برنامه ریزی های گسترده ای در کشورهای توسعه یافته انجام شده است و در کشور ما نیز لازم است گام های مهمی در این زمینه برداشته شود.
ضرورت توجه به غنی سازی غلات و فرآورده های آنها از جمله برنج
دکتر مظلومی تولید نان های بدون گلوتن و غذاهای ویژه برای بیماران خاص بر پایه غلات را یکی از محورهای نخستین کنگره ملی نان کامل و فرآورده غلات عنوان کرد و ادامه داد: یکی از برنامه هایی که در خصوص آن لازم است سیاستگذاری شود، «غنی سازی» برنج و سایر غلات می باشد و ما می توانیم از تجربیات موفق برخی کشورها در این زمینه استفاده کنیم؛ به همین دلیل یکی از محورهای این کنگره، غنی سازی فرآورده های به دست آمده از غلات انتخاب شده است؛ علاوه بر این ضرورت استفاده از تکنولوژی های نوین تولید آرد کامل در کشور نیز در این کنگره بررسی و ارایه می شود.
رئیس نخستین کنگره ملی نان کامل و فرآورده های غلات از مشارکت و حضور اساتید و دانشجویان از دانشگاه های سراسر کشور، تولیدکنندگان آرد و نان و غذاهای ویژه، سیاستگذاران و مسوولان استانی و کشوری در این رویداد علمی خبر داد و از حمایت مالی برخی تولیدکنندگان صنایع غذایی از برگزاری برنامه تقدیر کرد.
دکتر مظلومی گفت: این کنگره با مشارکت استانداری فارس، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، دانشکده تغذیه و علوم و غذایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان فارس، اتحادیه صنف نانوایان شیراز، شهرداری شیراز، انجمن صنفی کارفرمایان کارخانجات آرد استان فارس و سازمان جهاد کشاورزی استان فارس برگزار می شود.
ارائه 315 مقاله به کنگره ملی نان کامل و فرآورده های غلات
دبیر علمی کنگره ملی نان کامل و فرآورده های غلات نیز با اشاره به اینکه دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز محوریت اصلی امور علمی و اجرایی این کنگره را بر عهده داشته است، گفت: تاکنون بیش از 550 نفر برای حضور در کنگره نان کامل و فرآورده های غلات نام نویسی کرده اند و پیش بینی می شود تعداد شرکت کنندگان به حدود 700 نفر افزایش یابد.
دکتر «سیاوش باباجعفری» افزود: تاکنون 315 مقاله به کنگره ارسال شده است که از این تعداد 195 مقاله به صورت پوستر و 54 مقاله به صورت سخنرانی، پذیرفته شده اند.
دبیر اجرایی کنگره نیز در جمع اصحاب رسانه، به اقدامات انجام شده از جمله فراهم شدن زیرساخت های لازم برای برگزاری نخستین کنگره ملی نان کامل و فرآورده های غلات، تشکیل کمیته اجرایی، انجام تبلیغات شهری اشاره کرد و افزود: این کنگره در روزهای دوازدهم و سیزدهم دی، در مجتمع فرهنگی، ورزسی و رفاهی ولایت دانشگاه علوم پزشکی شیراز برگزار می شود.

دکتر «عبدالحمید مصلی نژاد» از برپایی 18 غرفه در حاشیه برگزاری این رویداد علمی خبر داد. دکتر «عنایت اله بریزی» مدیر علمی کنگره ملی نان کامل و فرآورده های غلات نیز گفت: در طی دو روز برگزاری کنگره، سخنرانی ها در 8 پنل تخصصی انجام خواهد شد؛ همچنین همزمان با برگزاری کنگره سه کارگاه فرمولاسیون و پخت نان کامل، کاربرد هوش مصنوعی در حوزه پژوهش های صنعت غذا و تغذیه در بیماران سلیاک برگزار می شود.

 

مهندس «مهرزاد جمشیدی» رئیس انجمن کارفرمایی صنایع آرد استان و مدیر عامل کارخانه آرد خوشه فارس نیز که در این نشست خبری حضور داشت، گفت: کارخانجات آرد استان فارس با داشتن تکنولوژی روز دنیا و با در اختیار داشتن کادر متخصص و تجربه گرانبها در آنالیز و ممیزی گندم های درجه بندی شده، توانایی تولید آرد کامل مورد نیاز استان فارس را دارند.
همچنین مهندس «احمد اسدسنگابی» رییس اتحادیه صنف نانوایان شیراز در نشست خبری کنگره ملی نان کامل و فرآورده های غلات بیان کرد: با توجه به ضرورت بهبود کیفیت و سلامت نان به عنوان قوت غالب جامعه از سال ۱۴۰۰ تولید نان کامل به جایگزینی نان سبوس دار در دستور کار کارگروه های مختلف آرد و نان در سطح استان فارس قرار گرفت و از بهمن سال ۱۴۰۱ طرح تولید و عرضه نان کامل با مشارکت ۱۶ نانوایی در شهر شیراز آغاز شد.
رئیس دفتر بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز نیز در این نشست خبری گفت: بررسی های انجام شده در ایران نشان می دهد که مردم ایران نان کامل را کمتر از نان سفید مصرف می کنند؛ بنابراین فرهنگ سازی مصرف نان کامل یک ضرورت است که باید برای آن تلاش کنیم.
«مریم مهارت» اضافه کرد: بر این اساس کنگره ملی نان کامل و فرآورده های غلات با هدف جمع آوری و اشتراک گذاری تجارب علمی و اجرایی برنامه ریزان و سیاست گذاران و اندیشمندان علمی و همچنین تشویق عموم مردم به مصرف نان کامل برگزار می گردد. این نشست خبری، صبح امروز چهارم دی 1403 با حضور خبرنگاران و اصحاب رسانه فارس در سالن شهدای گمنام ساختمان مرکزی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، برگزار شد.
انتهای پیام/ ر

برچسب:

ارتقای سلامت جامعهاستانداری فارسبیماران سلیاکتأثیر نان کامل بر سلامتدانشگاه علوم پزشکی شیرازکنگره ملی نان کاملنان سبوس دار

هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سیاسی

کشف دو هزار میلیارد تومان کالای قاچاق در فارس/ دستگیری ۴۳ هزار مهاجر غیرمجاز و متلاشی شدن ۲۶ باند سرقت / افزایش ۳۶۲ درصدی دستگیری اراذل و اوباش+ گزارش تصویری

  • کشف دو هزار میلیارد تومان کالای قاچاق در فارس/ دستگیری ۴۳ هزار مهاجر غیرمجاز و متلاشی شدن ۲۶ باند سرقت / افزایش ۳۶۲ درصدی دستگیری اراذل و اوباش+ گزارش تصویری
  • دکتر اورنگ ایلامی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز تاکید کرد: حذف هپاتیت در ایران تا سال ۲۰۳۰ / آمار نگران‌کننده غرق‌شدگی در کشور / بانک شیر مادر در فارس راه‌اندازی شد/ درمان رایگان هپاتیت C و کاهش ۹۵ درصدی مرگ‌ومیر
  • چالش‌ها و پیامدهای اقتصادی در بازار/ فروش متری مسکن ابزاری برای سرمایه‌گذاری / فروش متری مسکن بلامانع است
  • معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس تاکید کرد: امنیت پایدار با حمایت مردم/ وحدت ملی، کلید مقابله با تهدیدات خارجی
  • امضای تفاهم‌نامه ساخت نیروگاه خورشیدی هزار مگاواتی در فارس/گام بزرگ تامین انرژی پایدار/ سرمایه‌گذاری یک میلیارد دلاری برای تأمین انرژی پایدار
  • وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خبر داد: مشاغل سخت و زیان‌آور در آستانه بازنگری / تعریف دقیق مشاغل سخت و زیان آور با همکاری کارشناسان و متخصصان
  • بررسی تهدیدها و فرصت‌های جنگ ۱۲ روزه در شورای فرهنگ عمومی فارس/ انسجام ملی کلید پیروزی/ ضرورت تقویت همبستگی ملی در شرایط بحرانی
  • چالش‌های توسعه شیلات در کهگیلویه و بویراحمد/ قطب تولید قزل‌آلا، بدون پایانه صادراتی/ زنجیره ارزش ناتمام در صنعت شیلات کهگیلویه و بویراحمد
برترین‌های روز
  • کشف دو هزار میلیارد تومان کالای قاچاق در فارس/ دستگیری ۴۳ هزار مهاجر غیرمجاز و متلاشی شدن ۲۶ باند سرقت / افزایش ۳۶۲ درصدی دستگیری اراذل و اوباش+ گزارش تصویری
  • دکتر اورنگ ایلامی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز تاکید کرد: حذف هپاتیت در ایران تا سال ۲۰۳۰ / آمار نگران‌کننده غرق‌شدگی در کشور / بانک شیر مادر در فارس راه‌اندازی شد/ درمان رایگان هپاتیت C و کاهش ۹۵ درصدی مرگ‌ومیر
  • چالش‌ها و پیامدهای اقتصادی در بازار/ فروش متری مسکن ابزاری برای سرمایه‌گذاری / فروش متری مسکن بلامانع است
  • معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس تاکید کرد: امنیت پایدار با حمایت مردم/ وحدت ملی، کلید مقابله با تهدیدات خارجی
  • امضای تفاهم‌نامه ساخت نیروگاه خورشیدی هزار مگاواتی در فارس/گام بزرگ تامین انرژی پایدار/ سرمایه‌گذاری یک میلیارد دلاری برای تأمین انرژی پایدار
  • وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خبر داد: مشاغل سخت و زیان‌آور در آستانه بازنگری / تعریف دقیق مشاغل سخت و زیان آور با همکاری کارشناسان و متخصصان
  • بررسی تهدیدها و فرصت‌های جنگ ۱۲ روزه در شورای فرهنگ عمومی فارس/ انسجام ملی کلید پیروزی/ ضرورت تقویت همبستگی ملی در شرایط بحرانی
  • چالش‌های توسعه شیلات در کهگیلویه و بویراحمد/ قطب تولید قزل‌آلا، بدون پایانه صادراتی/ زنجیره ارزش ناتمام در صنعت شیلات کهگیلویه و بویراحمد
سایت خبری تحلیلی سلام دنا
  • صفحه نخست
  • اقتصاد
  • سلامت
  • استان ها
  • ورزش
  • فرهنگ و هنر
  • ويدئو
  • گزارش ویژه

تمامی حقوق هم برای سلام دنا محفوظ است