برگزاری شانزدهمین دوره کنگره ملی قلب و عروق در شیراز؛ از پیشگیری تا مداخله
رئیس مرکز تحقیقات قلب و عروق گفت: این کنگره با تمرکز بر پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی و همچنین آخرین متدهای درمانی در این حوزه، پذیرای متخصصان و پژوهشگران سراسر کشور خواهد بود.
به گزارش سلام دنا؛ دکتر محمد جواد زیبایینژاد افزود : برنامه کنگره بهگونهای طراحی شده که صبحها به پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی و تحقیقات مرتبط اختصاص دارد و عصرها به مداخلات درمانی مانند آنژیوگرافی، آنژیوپلاستی و جراحیهای قلب و عروق میپردازد.
دکتر زیبایی نژاد خبر داد: دراین کنگره به مقالات برتر در زمینه پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی جوایزی تا سقف 5 میلیون تومان اهدا خواهد شد.
وی با بیان اینکه تمامی این مقالات داخلی هستند و هیئت داوران از متخصصین برجسته قلب و عروق و تغذیه تشکیل شدهاند، اظهار داشت: تاکنون حدود 75 مقاله به دبیرخانه کنگره ارسال شده است که از این تعداد، حدود 60 مقاله پذیرفته شده و در کنگره ارائه خواهند شد.
برنامه های کنگره قلب و عروق شیراز
رئیس کنگره ادامه داد: کنگره شامل 10 پنل صبحگاهی و 10 پنل عصرگاهی است و از ساعت 8 صبح تا حدود 8 شب ادامه خواهد داشت. دکتر زیبایینژاد تصریح کرد: برنامه های کنگره شامل دو سخنرانی مشترک با گروه زنان و زایمان و گروه جراحی قلب و عروق، یک کارگاه آموزشی و در مجموع حدود 13 موضوع سخنرانی با حضور تقریباً 130 سخنران و عضو هیئت مشاوره است.
استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی شیراز یادآور شد: در جلسات عصر کنگره، جدیدترین روشهای درمانی مداخلات پیچیده قلبی مورد بررسی قرار میگیرد.
وی با اشاره به اینکه دو موضوع مهم و نوین در این جلسات مطرح خواهد شد، عنوان کرد: موضوع اول، استفاده درمان بیماریهای عروق محیطی (گرفتگی رگهای دست و پا) با روشهای کم تهاجمی مانند آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی، که جایگزین جراحیهای تهاجمی قبلی شده و از قطع عضو جلوگیری میکند؛ و موضوع دوم نیز، از روش جدید کاشت دریچههای مصنوعی قلب از طریق آنژیوگرافی؛ است.
پیشبینی خطر سکته قلبی و مغزی در شیراز با کمک هوش مصنوعی
دکتر زیبایینژاد به مطالعات انجامشده در مرکز تحقیقات قلب و عروق شیراز اشاره کرد و گفت: این مطالعات که با استفاده از هوش مصنوعی و روی گروه سنی 40 تا 70 سال شهر شیراز (بدون سابقه سکته قلبی و مغزی) انجام شده، ریسک سکتههای قلبی و مغزی در ده سال آینده را پیشبینی کرده است.
رئیس مرکز تحقیقات قلب و عروق بیان کرد: نتایج نشان میدهد که حدود 4 درصد از این جمعیت (حدود 20 هزار نفر در جمعیت 500هزار نفری) دارای ریسک بالای 20 درصد سکته قلبی و مغزی در ده سال آینده هستند.
وی تاکید کرد: در مجموع، 26 تا 27 درصد از جمعیت 40 تا 70 ساله شیراز، شانس 10 تا 20 درصدی برای سکته قلبی و مغزی در ده سال آینده دارند که رقمی قابل توجه است.
رئیس مرکز تحقیقات قلب و عروق اظهار داشت: مطالعات مشابهی که در شهر فسا و روستاهای اطراف آن انجام شد، نشان داد که ریسک سکتههای قلبی و مغزی در جمعیت روستایی به مراتب کمتر از جمعیت شهری است که این تفاوت به دلیل کمتحرکی، رژیم غذایی نامناسب (فستفود، کمبود میوه و سبزی، مصرف بالای گوشت قرمز)، و دسترسی آسانتر به حمل و نقل عمومی در شهر نسبت داده میشود.
کاهش خطر سکته قلبی و مغزی
دکتر زیبایینژاد تغییر سبک زندگی را برای کاهش خطر سکتههای قلبی و مغزی در شهر شیراز، ضروری دانست و تصریح کرد: این تغییرات شامل افزایش فعالیت بدنی، کاهش وزن، و اصلاح رژیم غذایی با تمرکز بر مصرف بیشتر میوهها، سبزیجات، لبنیات و پروتئینهای سالم (و کاهش مصرف گوشت قرمز) میشود.
رئیس مرکز تحقیقات قلب و عروق، به فشار و چربی خون بالا اشاره کرد و افزود: عوامل خطر دیگری مانند فشار خون و چربی خون بالا که ارتباط مستقیمی با استرس و کمتحرکی دارند، ممکن است نیاز به درمان دارویی داشته باشند.
در پایان دکتر زیبایینژاد تأکید کرد: تمرکز اصلی کنگره بر کاهش عوامل خطر بیماریهای قلبی عروقی، بهویژه دیابت، فشار خون بالا، چربی خون بالا و چاقی است و این کنگره با همکاری وزارت بهداشت و مراکز تحقیقاتی دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور برگزار میشود و هدف آن بررسی راههای پیشگیری از این بیماریهاست.
انتهای پیام/ راضیه زارعی
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید