اثرات منفی شیرینکنندههای مصنوعی/شیرینکنندههای مصنوعی برای میکروبیوم روده خوشخیم نیستند
ممکن است فکر کنید که شیرینکنندههای مصنوعی میتوانند به شما در کاهش وزن کمک کنند، اما یک مطالعه جدید نشان میدهد که آنها برای میکروبیومهای روده مفید نیستند.
به گزارش سلام دنا؛ محققان دریافتند افرادی که از شیرینکنندههای مصنوعی آسپارتام، سوکرالوز، ساخارین یا عصاره برگ استویا استفاده میکنند، کلونی باکتریهای رودهای شأن به طور قابلتوجهی با افرادی که از این جایگزینهای قند استفاده نمیکردند متفاوت بود. آنها در روده کوچک خود کلونیهای کمتری از باکتریهایی را داشتند که سموم مضر را دفع میکنند. دکتر «روچی ماتور»، نویسنده این مطالعه، گفت: «شیرینکنندههای مصنوعی برای میکروبیوم روده خوشخیم نیستند.»
به گفته محققان، جایگزینهای قند به کاهش وزن در طولانیمدت کمک نمیکنند و ممکن است با افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ و بیماری قلبی مرتبط باشند.
میکروبیوم روده نقشی کلیدی در سلامت فرد ایفا میکند و رژیم غذایی میتواند به روشهای قابلتوجهی بر ترکیب این باکتریها تأثیر بگذارد؛ بنابراین، در یک مطالعه کنترلشده، محققان تنوع میکروبی روده کوچک را در افرادی که از شیرینکنندههای مصنوعی استفاده میکردند، تجزیهوتحلیل کردند.
آنها میکروبیوم روده آن بیماران را با یک گروه ۵۵ نفری که از شیرینکنندههای مصنوعی استفاده نمیکردند، مقایسه کردند.
ماتور گفت: «ما دریافتیم که غنای باکتری در روده کوچک در افرادی که شیرینکنندههای غیر قندی غیر آسپارتام مصرف میکردند در مقایسه با افراد کنترل کمتر بود، درحالیکه غنای باکتریایی در افرادی که آسپارتام مصرف میکردند مشابه افراد کنترل بود.» بااینحال، این بدان معنا نیست که مصرفکنندگان آسپارتام وضعیت بهتری دارند. ماتور گفت: «میکروبیومهای آنها بیشتر احتمال دارد سمی به نام سیلندراسپرموپسین را خارج کنند.»
انتهای پیام/پ/ر
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید