نبود تشکل منسجم صنفی، بزرگ ترین مشکل اصحاب رسانه فارس/ وضعیت مسکن خبرنگاران در نهضت مسکن ملی
مراسم بزرگداشت روز خبرنگار در عصر هفدهمین روز یکی از گرمترین مردادماه سالهای اخیر در سالن همایشهای اتاق اصناف فارس با حضور خبرنگاران، عکسان خبری و اصحاب رسانه و مطبوعات در شیراز برگزار شد. حال و هوای این آیین اما به گرمی هوایش نبود و از سردی و پراکندگی خاصی رنج می برد.
به گزارش سلام دنا؛ مدیر کل فرهنگ و ارشاد استان فارس در این نشست از نبود یک تشکل منسجم صنفی و واحد در میان جامعه رسانه ای این استان خبرداد.
حمید رضا قانعی گفت: مهمترین ابزاری که مشکلات خبرنگاران استان فارس را حل میکند، ایجاد یک تشکل صنفی واحد است که برای رفع این مشکل تلاش های بسیاری انجام شد .
او افزود: درآغاز فعالیت اینجانب در فرهنگ و ارشاد فارس ۵ تشکل به عنوان نماینده رسانه در استان فارس اعلام حضور کردند ولی به تدریج شاهد بودیم که هیچکدام از آنها انسجام لازم و توان پیگیری مطالبات اصحاب رسانه را ندارند .
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس اظهار داشت: امروز هم به رغم همه ساختارهای موجود در دستگاههای دولتی برای حوزه رسانه،باز هم معتقدیم مهمترین ابزاری که بتواند مشکلات این حوزه را حل کند و به صورت مستمر پیگیر حل مشکلات جامعه رسانه استان فارس باشد یک تشکل واحد و منسجم است که به وسیله خود خبرنگاران انتخاب و تشکیل شود.
حمیدرضا قانعی از استاندار فارس برای پیگیری مطالبات فعالان رسانه تقدیر کرد و افزود: دکتر ایمانیه استاندار فارس به رغم همه مشکلات ساختاری موجود ایستادند و همه وعدههایی که در روز خبرنگار سال گذشته دادند را محقق کردند.
متولی فرهنگ وارشاد فارس در خصوص تلاش همیشگی خبرنگاران تاکید کرد: فعالان رسانه در سرما و گرما و تمام اتفاقات خوب و بد که عموم مردم جامعه در آنها حضور نمییابند حاضر میشوند و رسالت خبری خود را به نحو احسن انجام می دهند و امیدواریم این روز خبرنگار آغازی بر حل همه دغدغههای جامعه رسانهای باشد .
قانعی گفت: جامعه رسانهای فارس به رغم مطالبهگری ، پیگیر بودن و کنش گری که در فضای اجتماعی دارند یکی از نجیبتترین جامعه خبری و رسانهای کشور است.
استاندار فارس : وضعیت مسکن خبرنگاران را در بخش نهضت مسکن ملی پیگیری خواهیم کرد.
محمدهادی ایمانیه در مراسم بزرگداشت روز خبرنگار در شیراز با گرامیداشت یاد شهدای این عرصه تصریح کرد: در یک سال اخیر حوادث مختلفی پیش آمد. در سفر دوم دولت، رتبه اول کشور را در بین ۳۱ استان به فارس دادند و این مهم محقق نشد مگر با قدرت، مهمان نوازی، احترام، متانت و رعایت اخلاق و میزبانی رسانه فارس که به حق خوش درخشید.
وی افزود: حادثه شهادت آیتالله رئیسی و انعکاس اخبار و هزار مراسمی که در جای جای استان برگزار شد، انتخابات مجلس در دور اول و دوم در شیراز و زرقان، انتخابات ریاستجمهوری دور اول و دوم، کمک کننده بود که نمایشی از قدرت اصحاب رسانه فارس در اطلاعرسانی اخبار بود.
استاندار فارس در خصوص بررسی کارنامه تعامل مدیران با اصحاب رسانه انتقاد کرد و گفت: تاکنون اطلاعاتی در خصوص میزان تعامل مدیران با اصحاب رسانه توسط هیچ\ رسانه ای به استانداری نرسیده است و این مستلزم پیگیری رسانه ها در این بخش است.
ایمانیه با اشاره به اهمیت راه اندازی صندوق قرض الحسنه بیان داشت: در موضوع صندوق قرضالحسنه که یکی از مطالبات اصحاب رسانه است موافق خود را اعلام میکنم که البته کاری بسیار پر خیر و برکت خواهد بود، اما اصحاب رسانه باید پیگیری و مطالبه کنند.
وی افزود: در بحث بیمه خبرنگاران باید تدبیری کنیم و راه حلی بیندیشیم تا بتوانیم مسئله بیمه را با تدابیر درون استانی حل کنیم و استان فارس الگویی برای سایر استانها و خبرنگاران باشد. استان فارس در بسیاری از زمینهها پیشرو بوده است و در این زمینه نیز این توان را داریم و اعلام آمادگی میکنیم.
استاندار فارس رفع فیلترینگ را یک درخواست عمومی خبرنگاران دانست و بیان کرد: مطالبه دیگر خبرنگاران بحث حذف فیلتر است، با بحثهای گذشته و ایدههای مطرح شده در زمان انتخابات به نظر میرسد که کشور به این نقطه رسیده است که باید برای آن تدبیری اندیشیده شود.
ایمانیه با تاکید بر حل مشکلات مردم با رعایت احترام و انصاف افزود: بخاطر برطرف کردن مشکلات پای مردم ایستاده ایم و از سوی دیگر وظیفه اصحاب رسانه است که مدیران پاکدست را معرفی کنند تا اگر کسی شایستگی دارد در مقام مرتبط با حوزه کاری اش مستقر شود و اگر کسی شایسته یک پست و مقام نیست با رعایت اخلاق، کنارهگیری کند.
استاندار فارس به الزام پیوست رسانه ای طرح ها و پروژه ها اشاره کرد و گفت: : این خواسته صحیحی است و مطالبه و پیگیری کنید تا مسئولین هر کار بزرگی در حوزه های متفاوت از اجتماعی تا سیاسی،عمرانی واقتصادی انجام میشود، باید یک پیوست رسانهای داشته باشد و چنین اقدامی کمک خواهد کرد که آن کار برای مردم بهتر تبیین شود و حتماً در جهاد تبیین نیز تأثیرگذار خواهد بود.
وی اظهار کرد: اولین کار، ارزیابی مدیران با شاخصهای تعاملی رسانهها توسط خود اصحاب رسانه انجام شده و قبل از هفته دولت تحویل داده استانداری شود تا در جشنواره شهید رجایی، آن را لحاظ کنیم. دوم، معرفی چهرههای توانمند، پاکدست و کارشناس در زمینههای مختلف است. سوم برای صندوق قرض الحسنه باید تسریع و هدفگذاری شود.
ایمانیه بیان داشت: برگزاری دوره آموزش سواد رسانه پیشنهاد بسیار خوبی است که کمک می کند مدیران ما نحوه تعامل خود را با رسانه تقویت کنند. به این دلیل که هر کسی احتیاج به بازآموزی، تقویت اطلاعات و افزایش علم و دانش راجع به مسائل مختلف دارد و در خصوص پیوست رسانه ای هم منتظر طرح های شما خبرنگاران برای شروع کار هستیم.
استاندار فارس در خصوص هدیه ویژه خبرنگارانی که ازدواج کرده یا صاحب فرزند شده اند گفت:به منظور حفظ و استحکام بنیان خانواده به همه عزیزانی که این شرایط را از سال گذشته تا به امروز داشته اند هدیه ای اختصاص خواهد یافت و از اصحاب رسانه در مباحث ازدواج و فرزندآوری و کسانی که در باب فرزندآوری مشکل دارند، در حد توانایی خود حمایت میکنیم.
وی همچنین در خصوص مسکن خبرنگاران گفت: لازم است افرادی که خود را واجد شرایط نهضت ملی مسکن هستند و لیست آنها اعلام شده است این مورد را نیز پیگیری کنیم و در جلسه شورای مسکن این مساله را پیگیری و در دستور کار قرار خواهیم داد.
حجت جوانمردی، رئیس اتاق اصناف استان فارس نیز در این همایش بیان داشت: رسانه ها پل ارتباطی مردم و مسئولان هستند و نباید از آنها توقع تمجید و تعریف ازمسئولان را داشت. وی افزود: زمانی که رسانه موضوعی را نقد میکند، پیشرفت کارها بهتر صورت خواهد گرفت. ضمن اینکه با ورود رسانه به بخشهای مختلف ونقد نواقص ادارات از فساد جلوگیری میشود.
انتهای پیام/ عبدالرضا حیدری
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید