مقابله حسن روحانی با طرح احمدی نژاد برای دانشگاه ها/بهار آکادمیک ایران در راه است!
اخبار سیاست خارجی – نیویورک تایمز:مقابله حسن روحانی با طرح احمدی نژاد برای دانشگاه ها/بهار آکادمیک ایران در راه است! پس از تقریبا هشت سال اعمال محدودیت ها بر تحصیلات عالی و تبادلات بینالمللی، ایران در حال انجام یک بهار آکادمیک است. نیویورک تایمز نوشت: پس از تقریبا هشت سال اعمال محدودیت ها بر تحصیلات […]
اخبار سیاست خارجی – نیویورک تایمز:
مقابله حسن روحانی با طرح احمدی نژاد برای دانشگاه ها/بهار آکادمیک ایران در راه است!
پس از تقریبا هشت سال اعمال محدودیت ها بر تحصیلات عالی و تبادلات بینالمللی، ایران در حال انجام یک بهار آکادمیک است.
نیویورک تایمز نوشت: پس از تقریبا هشت سال اعمال محدودیت ها بر تحصیلات عالی و تبادلات بینالمللی، ایران در حال انجام یک بهار آکادمیک است.
به گزارش «تیک»، حسن روحانی برخی از محدودیتها را از دانشگاههای کشور برداشته و همکاری بیشتر با استادان خارجی را تشویق کرده است. در همین حال، دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری آمریکا، به نشانه نوعی بهبود در روابط ایران و آمریکا، تحریمهای اقتصادی را برای همکاری دانشگاههای آمریکا با همتایان ایرانیشان کاهش داده است.
در سالهای اخیر محققان آمریکایی میتوانستند برای مقاصد آکادمیک محدود به ایران سفر کنند، اما تغییرات اخیر میتواند امیدها را برای همکاری و تبادل بیشتر بینالمللی و آزادی آکادمیک در ایران افزایش دهد.
کوان هریس، از مدیران “مرکز مطالعاتی مصور رحمانی برای ایران و خلیج فارس” دانشگاه پرینستون میگوید: “من در این گشایش نقش داشتهام.” هریس در ماه مارس سفر امانوئل والراستاین، جامعهشناس آمریکایی به ایران را ممکن ساخت.
والراستاین برای انبوهی از دانشجویان در دانشگاه تهران سخنرانی کرد و همچنین در مرکز تحقیقات استراتژیک ایران که آقای روحانی به پایهگذاری آن کمک کرده صحبت کرد. والراستاین دانشمند و محقق ارشد در دانشگاه ییل است که درباره نابرابری اقتصاد جهانی مطالعاتی انجام داده است. او درباره موضوعاتی سخن گفت که کمتر در دانشگاههای ایران در مورد آن حرف زده میشود.
والراستاین در مصاحبهای گفت: “میتوانم اطمینان بدهم که من با آمدنم به اینجا نمیخواهم سیاست داخلی ایران را تغییر دهم.” اما افزود که دلایلی برای خوشبینی وجود دارد. وی گفت: “روشنفکرانی که من دیدم اشتیاق زیادی برای ارتباط عادی دانشگاهی با خارج از ایران دارند.”
به رغم چنین نشانههایی از روابط آکادمیک جدید، بسیاری از ناظران نمیتوانند گشایش فضای جدید را تصدیق کنند و برخی میگویند، روحانی برای برداشتن محدودیتهایی که محمود احمدینژاد بر تحصیلات عالی اعمال کرده بود، باید تلاش بیشتری کند.
در هشت سال دوران احمدینژاد که از سال ۲۰۰۵ شروع شد، دانشجویانی که فعالانه از مخالفان سیاسی حمایت میکردند اخراج شدند. بعضی از رشتهها نظیر مطالعات زنان، از برنامه دانشگاهها حذف شدند.
خودمختاری دانشگاهها برای انتخاب رئیس لغو شد و به جای آن دولت نقش مستقیمتری در انتخاب اساتید ایفاء کرد و بسیاری از استادان اخراج یا مجبور به بازنشستگی زودهنگام شدند.
یکی از اقدامات دولت روحانی این بوده است که در وزارت علوم کمیتهای تشکیل داد تا به شکایات ۵۰۰ دانشجو و استاد که در دوران احمدینژاد از تحصیل و فعالیت منع شده بودند رسیدگی کند.
در ماه اوت گذشته این وزارتخانه گفت، ۱۲۶ دانشجوی ممنوع به دانشگاه بازگشته است و بعضی از رشتهها که در دوران احمدینژاد حذف شده بود دوباره دانشجو میپذیرند.
مهدی نوربخش، استادیار روابط بینالملل در دانشگاه علوم و تکنولوژی هریسبرگ در پنسیلوانیا، برکنار کردن دو رئیس دانشگاه که در زمان احمدینژاد انتخاب و استخدام دوباره کسانی را که مجبور به بازنشستگی شده بودند، نشانهای مثبت میداند. او این نکته را که خود روحانی از دانشگاه کالدونین گلاسکو دکترایش را دریافت کرده، شاهدی بر این میداند که او اهمیت عملکرد دانشگاه در یک جامعه دموکراتیک را میفهمد.
از طرفی الن ای. گودمن، رئیس موسسه تحصیلات بینالمللی در بیانیه مکتوبی گفت که “در حال بررسی فرصتها برای ازسرگیری همکاری آکادمیک بین آمریکا و ایران است.”
اخبار سیاست خارجی – تیک
اخبار مرتبط
رئیسجمهور وارد لرستان شد اظهارات عراقچی درباره زمان آغاز نگارش متن توافق نهایی اختلاف جمهوریخواهان آمریکایی بر سر درخواست کمک از ایران
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید