مصرف منطقی آنتی بیوتیک ها / عوارض آنتی بیوتیک ها در صورت استفاده نامناسب
دکتر غلامرضا پولادفر در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار سلام دنا با بیان اینکه، آنتی بیوتیک (پادزیست) داروی ضدحیات محسوب میشود به تاریخچه آن اشاره کرد و افزود:«با کشف آنتی بیوتیکها این امید وجود داشت که مصرف آنها بتواند بیماری هایی که به وسیله باکتریها ایجاد میشود را کنترل کند، اما پس از چند سال، مشخص شد که باکتریها میتوانند در مقابل آنتیبیوتیکها از خود مقاومت نشان دهند و باعث جلوگیری از تاثیر گذاری آنها شوند.
دکتر پولادفر، افزود: بنابراین دانشمندان شروع به ساخت آنتی بیوتیک های جدید کردند؛ به طوری که امروزه تعداد زیادی آنتی بیوتیک وجود دارد که انواع عفونتهای چرکی و باکتریایی را درمان میکند.
مقاومت آنتی بیوتیکی؛ بحران جهانی
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، با اشاره به محدود بودن میزان تولید آنتی بیوتیک های جدید اظهار کرد: بروز مقاومت آنتی بیوتیکی باکتری در مواجهه با آنتی بیوتیک خاص، موضوع مهمی است و در چند سال اخیر به یک بحران جهانی تبدیل شده که علت آن کمبود میزان تولیدی آنتی بیوتیک های جدید سالهای گذشته، در مقایسه با افزایش قابل توجه میزان مقاومت آنتی بیوتیکی باکتریها است.
وی ادامه داد: در سالهای اخیر باکتریهایی در بیماران دیده شده که هیچ کدام از انواع موجود آنتی بیوتیکها بر روی آنها تاثیری ندارد. این موضوع باعث میشود عفونت های ساده مانند عفونت بعد از جراحی آپاندیسیت، به عفونتی شدید منجر شده و در نهایت باعث مرگ فرد شوند.
انواع بیماری های عفونی
رئیس مرکز تحقیقات میکروب شناسی بالینی استاد البرزی شیراز، بیان کرد:« عفونت های ساده مثل عفونت هایی که سطح پوست را درگیر میکنند تا عفونت های تنفسی مانند گلودرد، عفونتهای ریوی، دستگاه گوارش و در نهایت عفونت در هر قسمتی از بدن مثل عفونتهای کشندهای که در مغز وجود دارند مانند مننژیت، عفونت پردههای مغزی و عفونت خون، از جمله بیماری هایی هستند که به وسیله باکتری ها ایجاد میشوند.»
دکتر پولادفر با بیان اینکه گستره وسیعی از ارگانهای بدن قابلیت درگیر شدن به بیماری، به وسیله عوامل چرکی و باکتریایی را دارند، تاکید کرد: بسیاری از این بیماری ها در صورت عدم درمان مناسب با آنتی بیوتیک میتوانند باعث مرگ فرد شوند.
باکتری های مفید بدن، تحت تأثیر آنتی بیوتیک
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، بیان کرد: با مصرف هر آنتی بیوتیک علاوه بر باکتری و میکروبی که باعث عفونت شده، میکروب های درون بدن ما نیز که نقش حفاظتی و تنظیمی مهمی در قسمتهای مختلف بدن دارند، به ویژه باکتریهای موجود در دستگاه گوارش که تعداد آنها به طور طبیعی از تعداد سلولهای بدنمان بیشتر است، تحت تاثیر قرار میگیرند.
وی در ادامه گفت: باکتریهای دستگاه گوارش، میتوانند نسبت به آنتی بیوتیک مقاوم شوند و در عفونتهای بعدی فرد را به عفونتی مواجه کنند که نسبت به آنتی بیوتیک مقاوم است.
رئیس مرکز تحقیقات میکروب شناسی بالینی استاد البرزی شیراز تاکید کرد:« مصرف منطقی آنتیبیوتیک از یک طرف میتواند باعث کنترل عفونت و از طرف دیگر باعث جلوگیری از بروز مقاومت آنتی بیوتیکی شود.
خودسرانه از آنتی بیوتیک استفاده نکنید!
پزشک فوق تخصص بیماری های عفونی کودکان نحوهی مصرف آنتی بیوتیک را امری مهم دانست و به بیماران توصیه کرد:« به هیچ وجه خودسرانه از آنتی بیوتیکها استفاده نکنند، همچنین آنتی بیوتیک فقط در موارد خاصی که عدم تجویز آن باعث ایجاد خطر قابل توجهی از نظر بروز و شدت عفونت شود، توسط پزشک تجویز شود.
دکتر پولادفر در پایان عنوان کرد: به هموطنان عزیز توصیه میشود در صورتی که با عفونت ویروسی و غیرچرکی روبرو هستند؛ از مصرف آنتی بیوتیک بی مورد پرهیز کنند و پزشکان نیز در مقابله با این نمونه عفونت ها در صورت امکان آنتی بیوتیک تجویز نکنند.
انتهای پیام/ ن
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید