قربانی منفعت طلبان نشود/آیا همه بستنی فروشی ها و فالوده فروشی ها نکات بهداشتی را رعایت می کنند؟
چند روز پیش خبری در فضای رسانه ای در خصوص وضعیت و شرایط تهیه غذا در باغ رستورانهای مهم و بزرگ شیراز دست به دست شد که متاسفانه وضعیت بهداشتی محیطی و همچنین وضعیت نگران کننده مواد غذایی که در این باغ رستورانها مشاهده شد نگرانی های زیادی را بوجود آورد.
نگرانی بجایی که در یک سوی آن سلامتی و جان مردم و در سویی دیگر مخدوش شدن چهره شیراز، شهری لبریز از مسافر و گردشگر در تمام فصول سال قرار دارد.
رعایت بهداشت و استفاده از مواد غذایی سالم در تهیه غذاهای متنوع برای مشتریان هر رستوران و باغ رستورانی باید همیشگی و اولویت اول و آخر آن باشد.
وقتی برای سود بیشتر و منفعت طلبی، از سلامت مردم چشم پوشی کنی و از مواد اولیه بی کیفیت، تاریخ مصرف گذشته و فاسد شده استفاده می شود باز هم باید روند فعالیت چنین رستوران ها و باغ رستوران هایی ادامه داشته باشد.
این مجموعه ها در شهر قرار دارند و روزانه از صدها میهمان و مشتری و گردشگر پذیرایی می کنند و وضعیت شان بدین گونه است، حال رستورانها و کافه ها و باغ های بين راهی با چه کیفیت و سطح خدماتی از بهداشت و مواد غذایی و نگهداری گوشت و مرغ و …. از مسافران پذیرایی می کنند.
نظارت در این مکان ها با توجه به دوری از مرکز استان و شرایط نگهداری مواد غذایی و به دور از چشم بازرسان و ناظران می تواند نگرانی های بیشتری ایجاد کند.
صدور مجوز و ادامه فعالیت باید منوط به رعایت نکات بهداشتی، چه فردی چه محیطی و ظاهری و چه در استفاده از مواد غذایی سالم و تازه باشد .
دانشگاه علوم پزشکی شیراز، اداره کل گردشگری استان و شهرستانها و همچنین بازرسین سازمانهای ذی ربط باید برای چنین اتفاقاتی چاره اندیشی کنند.
بخشی از رونق گردشگری فارس به گردشگری غذایی آن بر می گردد، که خوراکی هایش زبانزد عام و خاص است.
بستنی و فالوده شیرازی و عرقیاتش که جایگاه و شهرت خاصی در کشور و جهان دارد.
مکانهایی که چنین موادغذایی و نوشیدنی را تهیه و عرضه می کنند نیز باید زیر نگاه بازرسین باشد.
آیا همه بستنی فروشی ها و فالوده فروشی ها نکات بهداشتی را رعایت می کنند؟
آیا همه مکانهایی که اقدام به تهیه عرقیات می کنند، مواد اولیه،محیط و ابزارشان از کیفیت و سلامت لازم برخوردار است؟
با شلوغی و حضور و هجوم مسافران به سمت چنین مغازه های عرضه فالوده و بستنی بویژه در این روزهای گرم سال که نیاز به مصرف بستنی و فالوده بیشتر از روزهای دیگر و بالاخص نقاط مشخصی از شهر از جمله در کنار مجموعه تاریخی و گردشگری زندیه احساس می شود، باید نظارت بصورت روزانه و بدون چشم پوشی و قاطع باشد و در صورت مشاهده تخلف و عدم رعایت بهداشت و اصول سلامتی مردم از فعالیت آنها جلوگیری شود.
پای سلامتی مردم و آبروی گردشگری فارس باید همه جوره ایستاد.
عرضه موادغذایی و خوراک هایی که معرف شیراز و هویت آن هستند نباید با ندانم کاری و طمع ورزی عده ای که همه چیز برایشان عادی است و رعایت اصول بهداشتی را نمی کنند خدشه دار نشود.
گردشگری شیراز ، گردشگری فرهنگ محور است در همه بخش هایش باید که پیوست فرهنگی چنین سرمایه ای در دیار شعر و ادب و آئین حفظ شود.
انتهای پیام/ عبدالرضا حیدری اردکانی
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید