فعالیت ۳ مرکز رایگان مشاوره بیماریهای رفتاری +آدرس مرکز در یاسوج
لزوما تنها فرادی که رفتار پرخطر داشتهاند در معرض بیماری ایدز نیستند و مثلا پرستار یا حتی کودکی که به صورت اتفاقی سرنگ وارد دست او میشود نیز باید برای اطمینان خاطر، آزمایشهای لازم را انجام دهد.
کارشناس مبارزه با بیماریهای دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد، گفت: سه مرکز مشاوره بیماریهای رفتاری به صورت رایگان در شهرستانهای بویراحمد، گچساران و کهگیلویه فعالیت میکنند.
به گزارش “ پایگاه خبری – تحلیلی سلام دنا” ،دکتر فریبرز پارسایی ، افزود: این خدمات شامل مشاوره حضوری و تلفنی، انجام آزمایشهای تشخیصی، درمان و مراقبت از بیماران است.
وی به افرادی که دارای رفتارهای پرخطر بودهاند، توصیه کرد: با مراجعه به این مراکز و انجام آزمایش، از سلامت خود اطمینان یافته و مانع از شیوع این ویروس مرگبار شوید.
تنها افرادی که رفتار پرخطر داشته اند، در معرض ایدز نیستند
این کارشناس مبارزه با بیماریها تاکید کرد: لزوما تنها فرادی که رفتار پرخطر داشتهاند در معرض بیماری ایدز نیستند و مثلا پرستار یا حتی کودکی که به صورت اتفاقی سرنگ وارد دست او میشود نیز باید برای اطمینان خاطر، آزمایشهای لازم را انجام دهد.
پارسایی در خصوص دیگر خدمات مراکز مشاوره بیماریهای رفتاری در کهگیلویه و بویراحمد، ابراز داشت: علاوه بر ارائه وسایل پیشگیری و سرنگ به مراجعهکنندگان، بیماران این مراکز نیز به صورت منظم مورد آزمایش قرار گرفته و در زمان لازم نیز دارو دریافت میکنند.
بیماری سل در کمین مبتلایان به ایدز است
وی با بیان اینکه ویروس HIV با ایجاد اختلال در سیستم ایمنی بدن موجب تضعیف قدرت دفاع بدن میشود، ادامه داد: یکی از خطراتی که بیماران ایدز را تهدید میکند، ابتلا به بیماری سل است که بیماران این مراکز مشاوره، از نظر ابتلا به سل نیز به صورت مرتب بررسی میشوند.
کارشناس مبارزه با بیماریهای دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد، گفت: آموزش به مبتلایان ایدز برای پیشگیری از ابتلای اطرافیان و همچنین آموزش به خانوادههای آنان از دیگر خدمات سه مرکز مشاوره بیماریهیا رفتاری در استان است.
پارسایی افزود: بیماری ایدز برای نخستین بار در سال ۱۹۸۱ شناسایی شد و از آن زمان تاکنون قربانیان زیادی داشته، به صورتی که در حال حاضر پیشبینی میشود ۴۰ میلیون نفر از ساکنان کره زمین به این بیماری مبتلا باشند.
وی اعتیاد تزریقی را همچنان در صدر جدول راههای ابتلا به ایدز در کشور برشمرد و تصریح کرد: به تدریج با شیوع این بیماری مرگبار در دنیا، دستاندرکاران بهداشت و وزرای ۱۴۰ کشور دنیا در سال ۱۹۸۸، روز اول دسامبر را به عنوان روز جهانی ایدز نامگذاری کرده و بر لزوم آگاهیبخشی و پیشگیری از ایدز در دنیا تاکید کردند.
این کارشناس مبارزه با مصرفکنندگان تزریقی مواد و همسران آنها، همچنین همسران و شرکای جنسی مبتلایان شناسائی شده را از گروههای پرخطر اصلی در خصوص بیماری ایدز عنوان کرد.
آمفتامین و افزایش خطر ابتلا به ایدز
پارسایی یکی دیگر از مشکلاتی را که خطر ابتلا به ایدز را افزایش میدهد، مصرف آمفتامین و ترکیبات این ماده مخدر دانست و گفت: مصرف این مواد با ایجاد اختلال روانی و هوشیاری، سبب بروز رفتار پرخطر و افزایش احتمال ابتلا به ایدز میشود و باید با آگاهسازی جوانان، از آسیبهای ناشی از مصرف این مواد و الکل و گسترش ایدز پیشگیری کنیم.
وی یادآور شد: در کهگیلویه و بویراحمد مردم میتوانند در صورت داشتن هرگونه سوال در خصوص بیماری ایدز با این مراکز تماس تلفنی برقرار نموده و یا به صورت حضوری مراجعه نمایند.
بر پایه این خبر، در شهرستان بویراحمد از طریق شماره تلفن ۲۵۹۰۹۵۲ میتوان از خدمات مشاوره تلفنی در خصوص ایدز استفاده نمود.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید