شناسايي 143 بيمار مبتلا به ايدز در كهگيلويه و بويراحمد
چمن با تاكيد بر لزوم شكلگيري نوعي بسيج همگاني براي رشد بهداشت جامعه، افزود: تنها با ارتقاء سطح سواد بهداشتي و رعايت همهجانبه اصول بهداشتي كه وظيفهاي همگاني است، ميتوان به ترسيم افق روشني در زمينه بهداشت و سلامت جامعه اميدوار بود.
سرپرست دانشگاه علوم پزشكي كهگيلويه و بويراحمد به مناسبت هفته مبارزه با ايدز، از شناسايي و مراقبت از 143 بيمار مبتلا به ايدز در استان خبر داد.
به گزارش ” سلام دنا” ، دكتر رضا چمن با اعلام اين خبر در جمع خبرنگاران اظهار كرد: تاكنون 33 تا 35 ميليون بيمار مبتلا به ويروس HIV در دنيا شناسايي شدهاند و آمار اين بيماران تا ابتداي پاييز امسال در كشور مانيز 27 هزار و 500 نفر بوده است.
وي با بيان اينكه الگوهاي انتقال بيماري ايدز در كهگيلويه و بويراحمد نيز تابع كشور است، ابراز داشت: 68 درصد مبتلايان به بيماري ايدز، در اثر اعتياد تزريقي دچار اين بيماري مرگبار شدهاند و رفتارهاي جنسي مخاطرهآميز به عنوان دومين راه عمده ابتلا به ايدز شناسايي شده است.
چمن تصريح كرد: 90 درصد از بيماران شناسايي شده مبتلا به ايدز در كهگيلويه و بويراحمد، معتاد تزريقي بودهاند و درصد اندكي نيز در اثر رفتارهاي جنسي به اين بيماري مبتلا شدهاند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشكي كهگيلويه و بويراحمد ميزان ابتلا به بيماري ايدز در اثر خون و فرآوردههاي خوني را انگشتشمار عنوان كرد و افزود: كمتر از دو درصد مبتلايان نيز از راه مادر به كودك دچار ايدز شدهاند.
وي در ادامه، تغيير رويكرد ابتلا به بيماري ايدز در سالهاي اخير را زنگ خطري براي سلامت عمومي دانست و گفت: افراد جديد شناسايي شده بيماري ايدز در كشور نشان ميدهد كه الگوي انتقال بيماري ايدز از اعتياد تزريقي به سمت رفتارهاي جنسي در حال تغيير است.
پيشگيري؛ مهمترين راه كنترل ويروس HIV
چمن تدابير لازم براي كنترل بيماري ايدز در كهگيلويه و بويراحمد را مبتني بر توصيههاي جهاني و منطقهاي عنوان كرد و افزود: “پيشگيري” مهمترين راه كنترل بيماري مرگبار ايدز ست.
اين متولي سلامت در كهگيلويه و بويراحمد تاكيد كرد: پيشگيري از اعتياد، تعديل رفتارهاي مخاطرهآميز مصرف مخدرها و كنترل رفتارهاي جنسي پرخطر، در صدر راهكارهاي پيشگيري از ابتلا به ايدز هستند.
وي آموزش، مشاوره و انجام آزمايشهاي تشخيصي را ديگر راههاي كنترل ويروس HIV برشمرد.
فعاليت 3 مركز مشاوره بيماريهاي رفتاري در شهرهاي بزرگ استان/افراد آسيبپذير مراجعه كنند
سرپرست دانشگاه علوم پزشكي كهگيلويه و بويراحمد به تدابير حوزه بهداشت و درمان استان براي مقابله با بيماري ايدز نيز اشاره كرد و گفت: سه مركز مشاوره بيماريهاي رفتاري در سه شهرستان بويراحمد، گچساران و كهگيلويه هماكنون آماده خدمترساني رايگان به مراجعان و بيماران بوده و تمامي مراكز بهداشتي_درماني استان نيز براي آموزش و انجام آزمايشهاي تشخيصي آمادگي دارند.
چمن به گروههاي آسيبپذير توصيه كرد با مراجعه به اين مراكز ضمن انجام آزمايش، در كنترل و پيشگيري از شيوع ويروس بيماري ايدز در كهگيلويه و بويراحمد سهيم باشند.
ناقلان ويروس ايدز، بسيار بيشتر از شناسايي شدگان هستند
وي تصريح كرد: آمار ناقلين شناسايي نشده ويروس HIV بسيار بالاتر از افراد شناسايي شده بوده و معمولا از ضريب پنج براي تخمين آمارهاي واقعي استفاده ميشود كه بر اين اساس، آمار مبتلايان به بيماري ايدز 140 تا 150 هزار نفر تخمين زده ميشود.
ارتقاء بهداشت جامعه، وظيفهاي همگاني است
چمن با تاكيد بر لزوم شكلگيري نوعي بسيج همگاني براي رشد بهداشت جامعه، افزود: تنها با ارتقاء سطح سواد بهداشتي و رعايت همهجانبه اصول بهداشتي كه وظيفهاي همگاني است، ميتوان به ترسيم افق روشني در زمينه بهداشت و سلامت جامعه اميدوار بود.
متولي بهداشت و سلامت كهگيلويه و بويراحمد با بيان اينكه نقش كلينيكها، مطبهاي دندانپزشكي و مراكز درماني در ابتلا به بيماري ايدز بسيار معدود است، اظهار كرد: لزوم رعايت اصول بهداشتي در اين مراكز بيشتر به دليل پيشگيري از ابتلا به هپاتيت B و C است كه با استفاده از دستگاههاي استريلكننده، وسايل يكبار مصرف و نظارتها كنترل ميشود.
چمن بار ديگر بر همگاني بودن وظيفه رعايت بهداشت تاكيد و به مردم توصيه كرد: با استفاده از وسايل شخصي در آرايشگاهها و عدم استفاده از تيغ، خطر ابتلا به هپاتيت را كاهش دهيد.
بر پايه اين گزارش، نهم تا پانزدهم آذرماه به عنوان هفته مبارزه با ايدز نامگذاري شده است.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید