در نشست شورای سلامت استان چه گذشت؟+تصاویر
احداث ۵۵ واحد بهداشتی درمانی جدید در بخش بهداشت استان کهگیلویه و بویراحمد،اجرای برنامه فصلی مقابله با آنفلوانزا و ثبت اطلاعات ۵۵۰ هزار نفر از مردم استان در سامانه “سیب” از مهمترین موضوعات مطرح شده در شورای سلامت بود. به گزارش سلام دنا؛ رئیس دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد در نشست شورای سلامت استان […]
احداث ۵۵ واحد بهداشتی درمانی جدید در بخش بهداشت استان کهگیلویه و بویراحمد،اجرای برنامه فصلی مقابله با آنفلوانزا و ثبت اطلاعات ۵۵۰ هزار نفر از مردم استان در سامانه “سیب” از مهمترین موضوعات مطرح شده در شورای سلامت بود.
به گزارش سلام دنا؛ رئیس دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد در نشست شورای سلامت استان با بیان اینکه در بخشی از مناطق محروم کشور به طور جدی در بخش بهداشت کمبود فضای فیزیکی داریم، اظهار داشت: در این راستا وزارت بهداشت در برخی استانها تفاهمنامهای منعقد کرد که از منابع داخلی وزارت بهداشت و کمکی که از سوی نهادهای خیریه انجام میشود، اقدام بزرگی در راستای رفع کمبود فضای فیزیکی در بخش بهداشت انجام شود.
دکتر رضا چمن افزود: بر این اساس، تفاهمنامهای نیز در این استان با وزارت بهداشت و استانداری منعقد شد که ۵۵ واحد بهداشتی درمانی موردنیاز در بخش بهداشت استان احداث شود که پیشبینی میشود کمتر از دو سال و با اعتباری بالغ بر ۲۷ میلیارد تومان بتوانیم این واحدها را به بهرهبرداری برسانیم.
وی در ادامه با تأکید بر لزوم اجرای برنامه فصلی مقابله با آنفلوآنزا در راستای سیاستهای کلان کشور، اظهار داشت: ما هرساله در فصول سرد در همه دنیا تلفات آنفلوآنزا را داریم، به طوری که گاهی آمار تلفات به میزان بسیار بالایی میرسد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه در کشور ما نیز در سالهای گذشته در نقاط مختلف و در استانهای همجوار تلفات زیادی را شاهد بودیم، افزود: وقتی آنفلوآنزا شایع شود، در گروههای پرخطر احتمال مرگ بالا است.
گروههای پرخطر در مقابل آنفلوآنزا واکسینه شوند
وی گروههای پرخطر را شامل بیماران تنفسی، قلبی، سرطانی، زنان باردار، بیماران پیوند عضوی، افراد سالمند و سایر گروههای خاص عنوان و تصریح کرد: احتمال آسیب و عوارض در این افراد بیشتر است.
دکتر چمن با تأکید بر اینکه باید اطلاعرسانی لازم به خصوص در بحث آموزشهای همگانی انجام شود، گفت: این موضوع در دستورکار شورای سلامت شهرستانها قرار گرفته و موسسات آموزشی و رسانهها نیز در این خصوص همکاری کنند.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه هر سال یک تا سه موج همهگیری آنفلوآنزا را در کشور تجربه میکنیم، باید احتیاطات همه جانبه را رعایت کنیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه توصیه میشود گروههای در معرض خطر حتما واکسن آنفلوآنزا را دریافت کنند، عنوان کرد: اگر چه پیشگیری این واکسن از بروز آنفلوآنزا صد در صد نیست اما به میزان زیادی از این بیماری پیشگری میکند.
دکتر چمن ابراز کرد: این واکسن هم در بخش خصوصی توزیع شده و هم در مراکز بهداشتی و درمانی برای گروههای پرخطر واکسن موجود است.
رفع مشکل فاضلاب بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج در انتظار تامین اعتبار
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد نیز در این نشست با اشاره به مشکل فاضلاب بیمارستان امام سجاد(ع) و پردیس آموزش دانشگاه در جنوب رودخانه بشار، اظهار داشت: طبق مصوبات جلسه قبل مقرر شده بود که برآوردهای کارشناسان آبفای شهری و دانشگاه علوم پزشکی جهت اختصاص اعتبارات لازم در جلسه کمیته برنامهریزی استان با توجه به احداث پل چهارم بشار مطرح شود.
سید رشید غفاری افزود: شرکت آب و فاضلاب شهری با بررسی گزینههای مختلف در خصوص بحث انتقال فاضلاب بیمارستان، پردیس علوم پزشکی و هتلهای جنب بیمارستان نهایتا تنها گزینه عبور فاضلاب از کنارگذر پل چهارم را انتخاب کرده و در حال رایزنی با شهرداری جهت عبور فاضلاب از کنار این پل است.
اقدامات بیمارستان امام سجاد برای حل مشکل فاضلاب
وی تصریح کرد: بیمارستان امام سجاد(ع) و پردیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج در راستای مصوبه شورای سلامت اقداماتی را انجام داده که طراحی و احداث سیستم انتقال فاضلاب تا کنار رودخانه بشار از جمله این اقدامات است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: بیمارستان همچنین نسبت به بهبود شرایط تصفیه خانه پیش تصفیه فاضلاب خود اقدام کرده و خروجی این تصفیهخانه را وارد چند حلقه چاه جاذب کرده که یک پیش تصفیه نیز از طریق چاهها انجام و BOD فاضلاب خروجی در حال حاضر برابر آخرین آزمایش انجام شده توسط آزمایشگاه معتمد محیط زیست ۵۰ میلی گرم در لیتر گزارش شده است.
غفاری با بیان اینکه بیمارستان با توجه به افزایش تعداد تختهای بیمارستانی در حال افزایش ظرفیت تصفیهخانه فعلی است ابراز کرد: نیاز اصلی پروژهها تأمین اعتبارات مالی کارشناسی شده است که تاکنون محقق نشده است.
ثبت اطلاعات ۵۵۰ هزار کهگیلویه و بویراحمدی در سامانه “سیب”
وی در ادامه با اشاره به شروع اجرای سامانه سیب (پرونده الکترونیکی سلامت خانوار ایرانی) از خردادماه امسال، اظهار داشت: در این سامانه هر ایرانی یک پرونده الکترونیک دارد که سوابق پزشکی او در خانههای بهداشت، پایگاهها و مراکز سلامت جامعه ثبت میشود.
غفاری افزود: دسترسی سریع پرسنل بهداشتی به سوابق بهداشتی و درمانی فرد در هر نقطه از کشور و صرفهجویی در استفاده بیرویه از کاغذ مهمترین دستاورد اجرای این سامانه است.
معاون بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه ثبت خدمات در سامانه سیب با مشکلات زیرساختی در استان روبهرو است، گفت: سازمانهای متولی مانند شرکت مخابرات برای برطرفشدن مشکلات پهنای باند اینترنت باید همکاری کنند.
غفاری تصریح کرد: از ۴۳۲ واحد بهداشت و درمان موجود در استان، فقط ۱۰۸ واحد به زیرساختهای اینترنتی دسترسی دارند و بیش از ۳۰۰ واحد دسترسی ندارند.
معاون بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: از ابتدای شروع این طرح تاکنون یک میلیون و ۵۲۰ هزار خدمت به ۱۳۴ هزار نفر ارائه شده است. تاکنون ۵۵۰ هزار نفر در این سامانه ثبتنام کردهاند که از لحاظ سطح جمعیت رتبه ۱۵ و از نظر جمعیت تحت پوشش رتبه ۱۷کشور را داریم.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید