ابتلا به عفونت در نوزادانی که شیر مادر می خورند کمتر است
متخصص اطفال گفت: شیر مادر اولین غذای کودک و حاوی ارزش غذایی بالایی است ، ولی مهم تر از ارزش غذایی این ماده، ایمنی زایی آن بوده که نوزاد را در مقابل انواع بیماریهای عفونی مقاوم می کند. دکتر سید حسام الدین نبوی زاده،افزود: شیر مادر حاوی موادی به نام “آنتی بادی” یا “پادتن” است که […]
متخصص اطفال گفت: شیر مادر اولین غذای کودک و حاوی ارزش غذایی بالایی است ، ولی مهم تر از ارزش غذایی این ماده، ایمنی زایی آن بوده که نوزاد را در مقابل انواع بیماریهای عفونی مقاوم می کند.
دکتر سید حسام الدین نبوی زاده،افزود: شیر مادر حاوی موادی به نام “آنتی بادی” یا “پادتن” است که دارای پروتئین های دفاعی است که در بدن بر علیه میکروب ها تولید شده و در صورت مواجه مجدد با میکروب مانع تکثیر، رشد و نمو آن میکروب شده و در نهایت از بیمار شدن نوزاد جلوگیری می کند.
آنتی بادی از راه شیر مادر به شیرخوار می رسد
وی با بیان اینکه آنتی بادی از راه شیر مادر به شیرخوار می رسد و بدن را در برابر میکروب ها ایمن می سازد، افزود: علاوه بر آنتی بادی ها، مواد دیگری از جمله “ماکروفاژ ها” نیز از طریق شیر مادر منتقل می شوند که افزایش ایمنی را به همراه دارند.
نبوی زاده افزود: در شیر مادر، پروتئینی به نام “لاکتو فرین” وجود دارد که در شیر گاو وجود ندارد و مانع رشد باکتری ها و مخمرهایی می شود که برای رشد احتیاج به آهن دارند.
پروتئین “لیزوزم” در شیر مادر 500 برابر شیر گاو
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، افزود: پروتئین “لیزوزم” که آنزیم ضد میکروبی است و بر میکروب های روده اثر دارد، در شیر مادر 500 برابر بیشتر از شیر گاو است.
نبوی زاده عنوان کرد: ایمونو گلوبولین های A و G وD نیز در شیر مادر وجود دارند که مهم ترین آنها ایمونو گلوبولین نوع A است که در مخاط های بدن نوزاد جایگزین شده و مانع رشد میکروب های سالمونلا، شیگلا، استرپ، استاف، ینوموکوک، ویروس پولیو و ویروس روتا می شود.
دکتر نبوی زاده در پایان گفت: با توجه به اینکه در نوزادان احتمال عفونت در 6-4 هفته اول زندگی بالا ست شیر مادر با وجود ویژگی های فوق که در شیر خشک وجود ندارد تا حد زیادی جلوی عفونت ها را می گیرد.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید