کد خبر : 861
تاریخ انتشار : شنبه ۵ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۲:۰۰

بهداشت و درمان، باید مورد توجه ویژه قرار گیرد

بهداشت و درمان، باید مورد توجه ویژه قرار گیرد

سوالی که مطرح است این است که هرچقدر در سال‌های اخیر به حوزه بهداشت و درمان پول پرداخت شده است، نتیجه مطلوبی به دنبال نداشته است و با این تفاسیر این سوال هم مطرح می‌شود که اگر منابع حاصل از هدفمندکردن یارانه‌ها به این حوزه تعلق گیرد چه تضمینی وجود دارد تا نتیجه مطلوبی حاصل شود؟.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس، گفت: حوزه بهداشت و درمان و رفاه از بخش‌های مهم کشور است که به طور مستقیم با زندگی مردم در ارتباط است از همین‌رو باید این بخش مورد توجه ویژه قرار بگیرد.

به گزارش سلام دنا به نقل از روابط عمومی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، جلسه بررسی قانون هدفمندی یارانه‌ها و پرداخت بخشی از منابع حاصل از آن به نظام سلامت، دو‌شنبه (30 دی ماه) با حضور دکتر کاظم جلالی و دکتر جواد جهانگیرزاده، رئیس و قائم مقام مرکز پژوهش‌های مجلس و با حضور معاونان و کارشناسان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و معاونان و کارشناسان مرکز پژوهش‌های مجلس در محل این مرکز برگزار شد.

دکتر کاظم جلالی رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس در این جلسه با تبریک ایام ولادت پیامبر اکرم (ص) و امام جعفر صادق (ع)، گفت: حوزه بهداشت و درمان و رفاه از بخش‌های مهم کشور است که به طور مستقیم با زندگی مردم در ارتباط است از همین‌رو باید این بخش مورد توجه ویژه قرار بگیرد.

نماینده مردم شاهرود و میامی در مجلس بااشاره به موضوع جلسه و با توجه به موارد درآمدی و هزینه‌های ناشی از مرحله دوم طرح هدفمندی یارانه‌ها، تصریح کرد: سوالی که مطرح است این است که هرچقدر در سال‌های اخیر به حوزه بهداشت و درمان پول پرداخت شده است، نتیجه مطلوبی به دنبال نداشته است و با این تفاسیر این سوال هم مطرح می‌شود که اگر منابع حاصل از هدفمندکردن یارانه‌ها به این حوزه تعلق گیرد چه تضمینی وجود دارد تا نتیجه مطلوبی حاصل شود؟.

دکتر جواد جهانگیرزاده نیز در این نشست، گفت: طی هفته‌های گذشته بحثی درباره هدفمندی یارانه‌ها مطرح بود که در این موضوع چگونگی مصرف درآمدهای ناشی از هدفمندکردن یارانه‌ها به‌ویژه در درآمد حاصل از آزادسازی قیمت سوخت حائز اهمیت و مورد توجه بوده است.

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اهداف طرح هدفمندکردن یارانه‌ها، افزود: همواره در طرح هدفمندکردن یارانه‌ها درکنار جلوگیری از قاچاق سوخت و استفاده از درآمدهای ناشی از حامل‌های انرژی در توسعه کشور، موضوع چگونگی هزینه‌کرد درآمدهای ناشی از این طرح نیز مطرح بوده است.

وی با بیان اینکه در دولت قبل پرداخت نقدی یارانه‌ها مطرح بود، تصریح کرد: در دولت جدید موضوعی مطرح شده این است که برای منابع درآمدی ناشی از افزایش قیمت حامل‌های انرژی چه تصمیمی گرفته شود؟ آیا این منابع خرد و بی‌نتیجه تقسیم و مصرف شود یا به طور کلی هزینه شود، که عقیده بسیاری براین است که باید این درآمدها در حوزه‌هایی چون بهداشت و سلامت و رفاه مردم به کار گرفته شود.

قائم مقام مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بخش سلامت نیازمند اهتمام همه مسئولان است، یادآور شد: باید از بخشی نگری به حوزه سلامت خودداری شود و زمینه برای اصلاح مشکلات این بخش فراهم شود.

دکتر ایروان مسعودی اصل معاون فرهنگی – اجتماعی مرکز پژوهش‌های مجلس در این نشست، تاکید کرد: در این نشست با بیان اینکه از زمانی که دولت بحث آغاز مرحله دوم هدفمند کردن یارانه‌ها را در دستور کار خود قرار داده بود، بحث پرداخت نقدی و غیرنقدی درآمدهای ناشی از این مرحله مورد توجه قرار گرفت.

تشکیل کارگروه اجرای برنامه‌ تحول آفرین در حوزه سلامت در وزارت بهداشت

دکتر حریرچی معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در این جلسه یادآور شد: وزارت بهداشت، کارگروهی برای اجرای برنامه‌ای تحول آفرین در حوزه سلامت تشکیل داده که این کارگروه می‌تواند درباره درآمدهای مرحله دوم هدفمندی یارانه‌ها و استفاده آن در حوزه سلامت نیز بررسی‌هایی انجام دهد.

وی با بیان اینکه امروز همه بر موضوع نامناسب بودن وضعیت سلامت کشور اتفاق نظر دارند، گفت: دولت تمام تلاش خود را برای حل مشکلات حوزه سلامت به کار گرفته و رئیس جمهور در این زمینه سه بار در یک ماه اخیر بر حل مسائل سلامت تاکید کرده است.

حریرچی تصریح کرد: آنچه که در عدم عملیاتی شدن مناسب قانون برنامه چهارم و پنجم در حوزه سلامت در چند سال اخیر نقش داشت، عدم مدیریت و کمبود منابع بود.

منایع آورده برای سلامت نیست

وی با بیان اینکه در دولت فعلی همکاری و هماهنگی خوبی در دو وزارت بهداشت و درمان و تعاون، کار و رفاه اجتماعی وجود دارد، افزود: مشکلات حوزه سلامت در این است که منابع آورده برای سلامت نسبت به درآمد ناخالص ملی کم بوده و مشکل دوم در این حوزه بالابودن پرداختی از جیب مردم است و در کنار این 2 مورد نحوه هزینه کرد منابع حوزه سلامت نیز مهم و قابل توجه است.

تصدی گری دولت در حوزه سلامت کاهش یابد

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت با بیان اینکه حجم خدمات بیمارستانی باید کاهش پیدا کند، تاکید کرد: باید در کنار این امر نگاه دولت براساس برنامه چهارم و پنجم توسعه به گونه‌ای باشد که تصدی‌گری دولتی در حوزه سلامت کاهش پیدا کند.

وی ادامه داد: طبق مطالعه میدانی صورت گرفته در کشور 16.83 درصد بیمه نشده داریم که این افراد در 3 دسته فقرا، اقشار متوسط شهری و اغنیا هستند.

حریرچی توضیح داد: باوجود همه مشکلات، بیمارستان‌های دولتی توانسته‌اند وظایف خود را به خوبی انجام دهند اما با افزایش قیمت ارز هزینه‌های این بیمارستان‌ها به شدت افزایش یافته است که ممکن در خدمات رسانی بیمارستان‌ها مشکلاتی را ایجاد کند.

خدمت ارائه شده در جوزه سلامت عمق ندارد

دکتر احمد میدری معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی در این جلسه با بیان اینکه حوزه سلامت کشور با مشکلاتی همراه است، گفت: خدماتی که امروز در حوزه سلامت کشور ارائه می‌شود عمق ندارد یعنی خدمات ارائه شده مانند پزشک خانواده نه باعث رفاه یک روستایی شده نه منابع درآمدی مطلوبی برای پزشک به همراه داشته است و نه سیاست‌گذاران نتیجه مطلوبی را مشاهده کرده‌اند.

وی با بیان اینکه مترقی‌ترین قانون در برنامه پنجم را بخش سلامت و بیمه سلامت دارد، افزود: بحث تجمیع بیمه‌ها، تامین منابع بیمه‌ها، تغییر روش سرانه به صورت درصدی از حقوق در حوزه سلامت برنامه پنجم توسعه کشور مورد توجه قرار گرفته که البته این موارد به خوبی اجرایی نشده است.

میدری یکی از مشکلات حوزه سلامت را غیرواقعی بودن قیمت تعرفه‌ها خواند و تصریح کرد: پزشک خانواده راهکاری است برای آنکه بخواهیم نظام سلامت در مسیر اصلی خود قرار بگیرد.

دکتر محمد قاسمی معاون اقتصادی – بودجه مرکز پژوهش‌های مجلس در این نشست، گفت: برآوردها نشان می‌دهد در وضعیت فعلی با افزایش زیر دو برابری قیمت حامل‌های انرژی منبع درآمدی چندانی حاصل نمی‌شود تا بتوان از آن برای بخش‌هایی چون حوزه سلامت هزینه کرد و تنها با افزایش بالای دوبرابری امکان تامین منابع مالی حاصل می‌شود که می‌توان برای آن برنامه‌ریزی کرد.

وی با بیان اینکه افزایش قیمت‌ها در وزارتخانه‌ها به ویژه در وزارت بهداشت و درمان با افزایش هزینه‌ها همراه است، افزود: اگر قرار است با همین روش‌ها به سمت تزریق منابع حرکت کنیم باز هم با مشکلاتی مانند مرحله اول هدفمندکردن یارانه‌ها مواجه می‌شویم.

گفتنی است در این جلسه سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، محمدرضا محمدخانی، محمد قاسمی، ایروان مسعودی اصل، علی اخوان بهبهانی، مریم رهبری، لیدا شمس، سید محمدهادی سبحانیان، از مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی و ایرج حریرچی، مسعود اعتماد زمان، طاهر موهبتی، از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، احمدی میدری و محمدباقر هوشنگی از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، حمیدپوراصغری، محمدجواد کبیر، حناف حاجی محمدی، انوشیروان محسنی از سازمان بیمه سلامت و شهرام توفیقی از انجمن اقتصاد بهداشت ایران حضور داشتند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

آخرین اخبار

css.php