مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس:؛
استقبال چشمگیر شیرازی ها از جشنواره فیلم فجر

سلام دنا: مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس گفت: بیست و دومین جشنواره فیلم فجر شیراز با استقبال مردم روبرو است.
حمیدرضا قانعی در تشریح استقبال مردم از بیست و دومین جشنواره فیلم فجر شیراز با ابراز خرسندی و چشمگیر برشمردن آن، اظهار داشت: در راستای برگزاری جشنواره فیلم فجر در شهر شیراز، برای اهالی فرهنگ و هنر و رسانه یک سالن اختصاصی رایگان در نظر گرفته شد و دو سینمای مجموعه شهر آفتاب با دو سالن و سینما سعدی به عنوان سینمای مردمی اختصاص یافت.
وی عنوان کرد: در تالار حافظ گردهمایی حرفهای و تخصصی حوزه فیلمسازی در نظر گرفته شد که در این خصوص به جهت برگزاری جلسات نقد، به دنبال ارتقای نگاه مخاطب نسبت فیلم و فیلمسازی هستیم.
این مقام مسئول با بیان اینکه از ابتدا اکران فیلمها در دو سانس در تالار حافظ مدنظر بوده، گفت: براساس برنامه ریزی صورت گرفته یکساعت زمان میان دو سانس اکران فیلمها تعیین شد تا علاقمندان حوزه نقد فیلم بتوانند در جلسه نقد و بررسی حضور داشته و پس از آن در سانس دوم نمایش را حضور یابند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس درباره استقبال از جشنواره فیلم فجر، پاسخ داد: نحوه استقبال از این جشنواره در شهر شیراز به نسبت جشنواره اصلی در تهران، شرایط بهتری را تجربه کرده است و ضمن اینکه در تهران هم استقبال خوب بود.
قانعی ادامه داد: یکی از دلایلی که استقبال مخاطب از جشنواره را افزایش میدهد حضور کارگردانهای مطرح و فیلمهای شناخته شده و تبلیغات بهتر است، اما ما تلاش خود را کرده ایم و امید داریم در روزهای پیش روهمچنان شاهد استقبال مردم باشیم.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس یادآور شد: در روز چهارشنبه که دو فیلم «کت چرمی و سرهنگ ثریا» اکران شد تالار هزار نفره حافظ تکمیل بود و در سینمای اختصاصی و تالار اصلی جشنواره استقبال بسیار خوبی از سوی مخاطبان را شاهد بودیم.
قانعی در پایان در خصوص تفاوت قیمت فروش بلیطهای جشنواره در هر سالن سینما پاسخ داد: این موضوع یک قاعده است که از سوی تهران تعیین میشود و سینماها باتوجه به کیفیتی که دارند تقسیم بندی شده است که قیمت بلیط در مجموعه شهر آفتاب ۴۵ هزار تومان و در سینما سعدی ۳۵ هزار تومان است.
در سومین، چهارمین، پنجمین و ششمین روز و شب اکران فیلمهای چهل و یکمین جشنواره فجر در شیراز، که در تالار حافظ و سه سینما دیگر شامل سینما سعدی، دو سالن بنفش و سالن نارنجی در هنر شهر آفتاب نمایش داده می شود، شیرازی ها استقبال مطلوب داشتند به خصوص از فیلم هایی همانند «سینما متروپل» ، «کت چرمی» و… .
به این ترتیب دوستداران سینما در شیراز و حتی شهرستان های اطراف شیراز از آخرین ساخته های سینمای کشور تاکنون به شکل خوبی دیدن کردند.
در این چهار روز (از چهارشنبه تا شنبه) فیلمهای کت چرمی، سرهنگ ثریا، عطرآلود، جنگل پرتقال، بچه زرنگ، سینما متروپل، چرا گریه نمی کنی؟، در آغوش درخت، شماره ۱۰، کاپیتان، روایت نا تمام سیما، یادگاران جنوب، هفت بهار نارنج، هایپاور… در چهار تالار و سالن سینما شیرازی ها نمایش داده شد.
تالار حافظ نیز در این روزها و با توجه به تعطیلی چند روزه، عصرها و شب های متفاوتی را از نظر تعداد تماشاگر تجربه کرد و ظرفیت صندلیهای این تالار با جمعیت انبوهی از مردم تکمیل گردید و سینما سعدی و دو سالن هنرشهر آفتاب نیز از نظر استقبال تماشاگران شرایط مطلوبی را تجربه کردند. از نکات جالب جشنواره امسال، حضور دائمی و بی وقفه مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس در حین اکران فیلم هاست.
شیراز، بزرگ ترین میزبان مراکز استانها در جشنواره فجر
سید رسول موسوی نژادیان، معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس در حاشیه اکران فیلمهای جشنواره اظهار کرد: همانگونه که شاهد بودیم شیراز به عنوان بزرگ ترین میزبان مراکز استانها در جشنواره فجر شرایط بسیار مطلوبی را از لحاظ تعداد فیلمها و هم از نظر تعداد سالنها داشتهاست و به جز شب اول در سایر عصرها و شب ها هر چهار محل نمایش ما به خصوص تالار حافظ با استقبال گسترده مخاطبان همراه شد.
معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: استقبالی که در تالار حافظ از فیلمهای جشنواره فجر میشود در کشور بینظیر است و خوشبختانه سالن پخش فیلم در تالار حافظ لبریز از جمعیت است.
وی اضافه کرد: با استقبال بینظیری که از اکران برخی فیلمها شده است میتوان گفت چند رکورد را در میزبانی جمعیت علاقمند به جشنواره فیلم فجر داشتهایم و امیدوارم این روند روز (یکشنبه) و دوشنبه ادامه یابد تا بتوانیم مثل همیشه که شیراز در اجرای برنامههای فرهنگی هنری پیشتاز بوده در جشنواره فیلم فجر نیز هم شرایط را حفظ کنیم، البته ذکر این نکته حائز اهمیت است که بعضی فیلم ها در استقبال با تماشاگران کمتری روبرو شدند اما فیلم های خوب جشنواره با استقبال عالی همراه بودند چون شهر شیراز و استان فارس همیشه به عنوان یک شهر و استان فرهنگ و هنر دوست در سطح کشور مطرح است.
نگاهی به نقد و بررسی فیلمها
اما فیلم «کت چرمی» به کارگردانی حسین میرزامحمدی یک اثر سینمایی با مضمون اجتماعی است که در چهارراه سیروس جلوی دوربین رفته است. در این فیلم یک کارمند دولت بریده از سیستم با انگیزههای شخصی و انسانی، پروندهای را دنبال میکند و از طرف دیگر یک مأمور امنیتی قدرتمند، مثل سایه دنبال اوست و لابد نمادی از اینکه سیستم، کارمند قدیمی را در بنبست رها نمیکند.
قصه فیلم کت چرمی از یک چالش بهظاهر کوچک در اداره بهزیستی آغاز و رفتهرفته بزرگ میشود. جواد عزتی، صابر ابر، گلاره عباسی، پانتهآ پناهیها، ستاره پسیانی، عباس جمشیدیفر، مائده طهماسبی، بهزاد خلج، امین میری، محمد صدیقی مهر، آیدا ماهیانی، سارا حاتمی و با حضور افتخاری رویا تیموریان و سیامک احصایی بازیگران کت چرمی هستند.
محمدعلی باشه آهنگر یکی از کارگردانان شناخته شده سینمای ایران به شمار میرود که امسال در چهل و یکمین دوره از جشنواره فیلم فجر حضور دارد و جدیدترین ساخته او برای اهالی علاقمند به هنر هفتم به نمایش گذاشته شده است.
راه اندازی سینمای مترو که متروپل آبادان در دل جنگ و محاصره شهر ماجرایی است که باشه آهنگر آن را جلوی دوربین برده است.
در این فیلم مجتبی پیرزاده، رضا کیانیان، هومن برق نورد، مهتاب نصیرپور، پریوش نظریه، نوشین مسعودیان، حسین باشه آهنگر، شهاب عسگری، فرید قبادی حضور دارند.
دیگر فیلمی که مورد توجه مخاطبان قرار گرفته فیلم «غریب» است، اغراق نیست اگر «غریب» را یکی از مهمترین فیلم های جشنواره فجر بنامیم. فیلمی که جمعیت زیادی برای تماشای آن به سالن های تهران رفتند و کمتر کسی در حین نمایش، از سالن خارج شده بود.
البته که از ماهها پیش و با رسانهای شدن بازی بابک حمیدیان در نقش شهید محمد بروجردی، کنجکاویهای زیادی برای تماشای این بازی و فیلم به وجود آمده بود که این کنجکاویها تا نهمین روز جشنواره در تهران که همزمان شده بود با اتمام مراحل فنی فیلم، به طول انجامید.
علاوه بر استقبال خوبی که از فیلم به عمل آمد، شدت تشویقها پس از اتمام «غریب» نیز نشان از رضایت مخاطبان از این فیلم ۱۲۰ دقیقهای داشت.طبیعی است که این فیلم در شیراز هم با استقبال خوبی روبرو گردد چون طبق شنیده ها بلیط های این فیلم که قرار است روز دوشنبه(فردا) در تالار حافظ، سینما سعدی و سالن نارنجی هنر شهر آفتاب به نمایش در بیاید همه به فروش رسیده است.
فیلم «چرا گریه نمیکنی؟» فیلم ایرانی به نویسندگی و کارگردانی علیرضا معتمدی و تهیهکنندگی سید رضا محقق، نخستین فیلمی بود که در این نشست مورد نقد و بررسی قرار گرفت. «چرا گریه نمیکنی؟» که ساخته ۱۴۰۱ است؛ ماجرای علی، مردی است که پس از فوت برادرش به پوچی رسیده و نمیتواند برای غم از دست دادن برادرش، گریه کند. همسر و دوستان علی به او راهکارهای مختلفی مانند سفر کردن، مستی، استعمال مواد مخدر، کار کردن و … را پیشنهاد میدهند و علی هم تمام این راهها تجربه میکند تا به نتیجه برسد.
«چرا گریه نمی کنی؟» روایت نوع زندگی نسبتا عجیب مردی میانسال است که در پیِ حادثه ای، ظاهرا دچار افسردگی شده و دیگر نمی تواند با جهان پیرامونش ارتباط درستی برقرار کند. فیلم در برخی سکانس ها موفق به خنداندن مخاطب می شود و همین موضوع در کنار محتوای متفاوت آن، چیزهایی هستند که می توانند نظر دست کم بخشی از مخاطبان سینما را به خود جلب کند.
این اثر با توجه به ناهنجاریهای بالایی که در روند داستانش وجود دارد، برای مخاطب کمتر از ۱۵ سال نامناسب است. علیرضا معتمدی، باران کوثری، هانیه توسلی، فرشته حسینی، مانی حقیقی، لیندا کیانی، نهال دشتی، امیرحسین فتحی و علی مصفا در این فیلم به ایفای نقش پرداختند.
فیلم «سرهنگ ثریا»، داستان زنی که با عزمی راسخ به اردوگاه مجاهدین در عراق رفته تا فرزندش را به سوی خود فرابخواند.
برخلاف آنچه در ابتدا به نظر می رسد، ماجرای فیلم مربوط به زمان امروز است. بازی زیبا و قابل پیش بینی ژاله صامتی، بدون شک او را یکی از جدی ترین کاندیداهای دریافت سیمرغ معرفی می کند.
این فیلم نیز با پایانی هدفمند و تاثیرگذار، با تشویقِ از سر رضایت حضار مواجه شد و احتمالا جزو فیلمهایی خواهد بود که هم امکان دریافت جوایزی در این دوره را دارد هم پیشبینی گیشهای خوب پیش روی عوامل میگذارد.
«در آغوش درخت» به کارگردانی بابک خواجه پاشا یک درام اجتماعی می باشد که با توجه به مکان تهیه فیلم یعنی شهر ارومیه، بخش اعظمی از آن به زبان آذری و با زیرنویس فارسی است.
فیلم؛ زندگی یک خانواده در حال فروپاشی را روایت می کند، بازیهای خوب پدر و مادر خانواده در کنار شیرین زبانی ها و شخصیت های جذاب فرزندان، شاید بخش اعظمی از بار فیلم را به دوش می کشد اما در نهایت به نظر نمی رسد که انتظار منتقدان، مخاطبان حرفه ای سینما و یا داوران جشنواره چهل و یک را برآورده سازد.
برچسب ها :اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس ، بیست و دومین جشنواره فیلم فجر ، بیست و دومین جشنواره فیلم فجر شیراز ، حمیدرضا قانعی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰