ايرانيها در سال گذشته دنبال کدام اخبار سلامت بودند؟

سرطان به عنوان نمونه بيماريهاي صعبالعلاج در ميان مردم شناخته ميشود. بنابراين همواره يکي از موضوعهاي مورد علاقه مردم در زمينه دانستنيهاي پزشکي بوده و هست. در سال گذشته سرطان و علائم آن ترافيک عمدهاي را در سايتهاي اينترنتي راه انداخته بود که تقريبا در تمام طول سال در صدر اخبار و مطالب پزشکي قرار داشت
با فراگير شدن اينترنت، بسياري از مردم دنبال هرچه که باشند ابتدا آن را در اينترنت جستجو ميکنند…
به گزارش سلام دنا به نقل از هفته نامه سپید؛ بررسي رفتارهاي مردم در اينترنت و از جمله جستجوهاي انجامشده در موتورهاي جستجو (مانند گوگل) يا تگها (برچسب کلمات کليدي) که در رسانههاي اجتماعي به کار ميروند، ميتواند شاخص خوبي از توجه مردم به موضوعهاي روز باشد. بنابراين براي اطلاع از ميزان توجه مردم به موضوعهاي سلامت بد نيست نگاهي داشته باشيم به جستجوهاي انجامشده با کلمههاي کليدي مرتبط با سلامت در يک سال گذشته، اين نتايج از سرويس ترند گوگل استخراج شدهاند.
سرطان
سرطان به عنوان نمونه بيماريهاي صعبالعلاج در ميان مردم شناخته ميشود. بنابراين همواره يکي از موضوعهاي مورد علاقه مردم در زمينه دانستنيهاي پزشکي بوده و هست. در سال گذشته سرطان و علائم آن ترافيک عمدهاي را در سايتهاي اينترنتي راه انداخته بود که تقريبا در تمام طول سال در صدر اخبار و مطالب پزشکي قرار داشت و اوج آن نيز اوايل اسفند بود. سرطان خون، سرطان پستان و سرطانهاي گوارشي بيشترين ميزان جستجو را به خود اختصاص دادند و به طور کلي استانهاي شمالغربي کشور علاقه بيشتري به موضوعهاي مرتبط با سرطان نشان دادند. استانهاي کردستان، مرکزي، همدان، زنجان، اردبيل، يزد و آذربايجانغربي در سال گذشته بيشترين بازديدکننده را روانه سايتهايي با محتواي مرتبط با سرطان کردند.
پزشک خانواده
در سال 92 با فروکش کردن تبوتاب طرح پزشک خانواده و شکست آن در نيل به اهداف ضربتي تعيينشده توسط وزارت بهداشت دولت پيشين، توجه مردم به اين موضوع هم کاهش پيدا کرد. جستجوي پزشک خانواده که تيرماه 91 به اوج خود رسيده بود ابتداي سال 92 به يکششم ميزان اوج کاهش پيدا کرد. بعد از روي کار آمدن دولت جديد اين مقدار باز هم کاهش يافت تا در نيمه دوم سال گذشته به کمترين مقدار خود برسد. استانهاي فارس، تهران، کرمان و مازندران بيشترين جستجوي مرتبط با پزشک خانواده را در سال گذشته انجام دادهاند.
پنيسيلين
در بررسي آمارهاي گوگل، يک جهش ناگهاني در جستجوهاي مرتبط با پنيسيلين را شاهد هستيم که از مرداد ماه 92 شروع شده و در پاييز به اوج خود ميرسد. پنيسيلين در تمام نيمه دوم سال گذشته تقريبا در اوج ميماند. به نظر ميرسد بحثها و گاه شايعات مرتبط با پنيسيلينهاي چيني و عوارض دارويي پنيسيلين در اين افزايش توجه نقش داشته باشند. با وجود اينکه بعضي حرف و حديثها در مورد پنيسيلينهاي تقلبي به استانهاي غربي کشور مربوط ميشود اما به نظر ميرسد استانهاي مرکزي و در راس آنها اصفهان بيشترين توجه به پنيسيلين را داشتهاند. داروي ديگري که در جستجوها بيش از همه مورد توجه قرار ميگيرد دگزامتازون است. جستجو براي دگزامتازون در کنار ديگر پسرعموهايش مانند بتامتازون و هيدروکورتيزون در 2 فصل زمستان و بهار اوج ميگيرد. شهرهاي بزرگ بيشتر از ديگر شهرها در اينترنت دنبال کورتونها ميگردند. تهران در صدر جويندگان کورتون قرار دارد.
بيمه
جالب است وقتي به آمار جستجوي واژه بيمه و واژههاي مرتبط با آن نگاه ميکنيم متوجه ميشويم استانهاي مرزي و محروم با وجود اينکه ضريب نفوذ اينترنت در آنها کمتر است، در مورد جستجوي بيمه فعالتر از ديگر استانها هستند. در سال گذشته استانهاي چهارمحالوبختياري، کهگيلويهوبويراحمد، اردبيل، خراسانشمالي، کردستان و ايلام به ترتيب بيشترين جستجوهاي مرتبط به بيمه را انجام دادند و در اين ميان جستجوهايي در رابطه با بيمه تاميناجتماعي و سوابق بيمهاي در صدر قرار داشتند. بيمه سلامت و بيمههاي تکميلي درمان هم جزو مباحث مورد علاقه بودند.
توجه به مقوله بيمه در تمام طول سال به طور تقريبا يکساني بالا بود و افول چنداني در ايام مختلف حتي تعطيلات نشان نميدهد.
کمبود دارو
جستجو در مورد کمبود دارو در روزهاي پاياني کار دولت پيشين و در تير ماه سال گذشته به اوج خود رسيد. به نظر ميرسد مباحث مطرحشده در مورد مشکلات مربوط به تخصيص ارز و مديريت کمبود دارو در دولت دهم باعث چنين افزايشي در توجه به کمبود دارو باشد.
آلرژي و حساسيت
جستجو براي آلرژي به طور معنيدار و چشمگيري در تهران بيشتر از تمام شهرهاي ديگر است. شيراز با فاصله زيادي بعد از تهران دومين شهر است. در مورد حساسيت هم در کنار تهران و شيراز، نام ديگر شهرهاي بزرگ کشور از جمله تبريز، مشهد، اصفهان و اهواز در صدر جويندگان مطالب مرتبط با حساسيت ديده ميشود. هم براي آلرژي و هم براي حساسيت و ساير کلمههاي مربوطه شاهد اوجي در ميزان درخواستهاي جستجو در ماه شهريور هستيم که احتمالا با بروز آلرژيهاي فصلي و پديده ريزگرد مرتبط باشد. جستجوهاي مرتبط با آلرژي و حساسيت بيشتر به آلرژي فصلي، چشمي و پوستي مربوط ميشود و راههاي درمان آلرژي در صدر عبارتهاي مرتبط قرار دارد.
طب سنتي
تا چند سال پيش يعني تقريبا قبل از سال 86 جستجو در مورد طب سنتي بسيار کم و در حد صفر بود. از اين تاريخ به بعد شاهد يک روند رو به افزايش در اقبال به طب سنتي و مطالب مربوطه هستيم. اين روند تا آذرماه سال 92 ادامه داشته و در آن زمان به اوج خود ميرسد به طوري که ميزان جستجوها در آذر 92 نسبت به زمان مشابه سال 86 حدود 2500درصد(25 برابر) افزايش نشان ميدهد اما معلوم نيست چرا بعد از آذر سال گذشته ميزان علاقه ايرانيها به مطالب طب سنتي کمتر شده و در يک روند نزولي در زمستان گذشته 30درصد کاهش در آمار جستجوي طب سنتي داريم. استانهاي خراسانرضوي و قم در صدر طالبان طب سنتي هستند و بعد از آن گلستانيها و مرکزيها و اهالي کرمان و قزوين قرار دارند. در ميان جستجوهاي مرتبط با طب سنتي، نام روازاده و جستجوهاي مرتبط با آموزش طب سنتي يا کتابهاي طب سنتي و پزشک خود باشيم و… از جايگاه ويژهاي برخوردارند.
داروهاي گياهي
جستجو براي داروهاي گياهي هم همزمان با طب سنتي بالا رفته و بازار اين داروها گرم است. ايرانيها در سالهاي گذشته به طور روزافزون دنبال روشهاي خوددرماني با استفاده از گياهان دارويي بودهاند. در آمارها عبارت درمان در کنار داروي گياهي خودنمايي ميکند. در ميان داروهاي گياهي، کاربران اينترنتي ايران بيش از همه دنبال داروهاي لاغري گياهي بودهاند. پس از آن داروهاي گياهي گوارشي قرار دارند و نکته قابلتوجه اين است که جستجو براي داروي گياهي سقط جنين هر روز بيش از پيش افزايش يافته است. استانهاي کرمان، خراسانرضوي، همدان، بلوچستان و زنجان بيش از همه دنبال داروهاي گياهي بودهاند.
ايدز
بررسي دادههاي مربوط به جستجوي ايدز در 10 سال گذشته نشان ميدهد جستجو پيرامون بيماري ايدز در آذر هر سال به دليل نزديک شدن به روزجهاني ايدز (10 آذر) به اوج خود ميرسد و در بقيه روزهاي سال شاهد رکود در زمينه اطلاعرساني و توجه عمومي به موضوع ايدز هستيم. تبديل ايدز به يک موضوع مناسبتي خبر خوشي براي خيرخواهان سلامت نيست. جستجوهاي صورتگرفته بيشتر به علائم و نحوه انتقال بيماري ايدز مربوط بودند و بعد از جستجوهاي پيرامون درمان ايدز قرار داشتند. کمتوجهي به پيشگيري از ايدز حتي در جستجوها هم مشهود است و اين هم علامت زياد خوبي براي فعالان بهداشت نيست. استانهاي آذربايجانغربي، گيلان، قم و اصفهان در سال گذشته بيشترين جستجوي مرتبط با بيماري ايدز را انجام دادند.
برچسب ها :آلرژی ، سایت خبری کهگیلویه و بویراحمد ، سلام دنا ، سلامت
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 3 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰