دیابت حاملگی و عوارض آن برای مادر و جنین
دیابت حاملگی وضعیتی است که در آن قند خون مادر، برای اولین بار در بارداری نسبت به حالت طبیعی بالا رفته است، به دلیل اینکه در بدن مادر، انسولین به اندازه کافی برای نگاه داشتن قند خون در حد طبیعی، تولید نشده است.
کارشناس مسئول بهداشت مامایی و پرستاری دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، گفت: دیابت حاملگی وضعیتی است که در آن قند خون مادر، برای اولین بار در بارداری نسبت به حالت طبیعی بالا رفته است، به دلیل اینکه در بدن مادر، انسولین به اندازه کافی برای نگاه داشتن قند خون در حد طبیعی، تولید نشده است.
به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی سلام دنا؛ ناهید فرامرزی افزود: شایع ترین زمان بروز وضعیت دیابت حاملگی، بین هفته های ۲۴ تا ۲۸ بارداری است و تقریبا در ۲ الی ۳ درصد تمام حاملگی ها، دیابت بارداری اتفاق می افتد.
عواملی که خطر ابتلا به دیابت حاملگی را افزایش می دهد
فرامرزی با اشاره به اینکه اضافه وزن قبل و طی دوران بارداری و ژنتیک (نژاد آسیایی)، زمینه ای برای ابتلا به دیابت حاملگی است، ابراز داشت: سابقه ابتلا به دیابت در خانواده، به دنیا آوردن نوزاد بالای ۴کیلو و به دنیا آوردن نوزاد مرده، ابتلا به دیابت حاملگی در بارداری قبلی و زیاد بودن مایع آمینوتیک از دیگر عوامل موثر است.
علائم دیابت حاملگی
وی با بیان اینکه دیابت حاملگی گاها نشانه خاصی ندارد، افزود: زیاد نوشیدن، تکرر ادرار، افزایش اشتها، عفونت ادراری و قارچی مکرر و تغییرات وزن در مادران باردار، ممکن است از نشانه های دیابت بارداری باشد.
عوارض دیابت حاملگی برای مادر و جنین
وی با بیان اینکه عوارض دیابت حاملگی هم به مادر و هم به نوزاد بر می گردد، اظهار داشت: هیپوگلیسمی، هیپرگلیسمی(قند خون بالا) که بشترین مشکل جنین از این مورد است، مستعدتر برای ابتلا به عفونت ها، هیپرتانسیون(مستعد برای ابتلا به فشارخون) و پلی هیدرآمینوس(افزایش مایع آمینوتیک) از عوارض شایع دیابت حاملگی در مادران است.
فرامرزی، سقط جنین، زایمان زودرس، آنومالی های مادرزادی مانند مشکلات قلبی و عروقی، دیسترس تنفسی، هیپوگلیسمی نوزاد در ساعات اولیه زندگی، ماکروزومی، تروماهای زمان تولد، هیپوکلسمی همراه با تتانی و تحریک پذیری نوزاد، هیپربیلی روبینمی و زردی نوزاد از عوارض دیابت حاملگی برای جنین نیز عنوان کرد.
تشخیص دیابت حاملگی با تست FBS
کارشناس مسئول بهداشت مامایی و پرستاری دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، تصریح کرد: برای تشخیص دیابت حاملگی، مادران باردار در اولین ویزیت بارداری خود (هفته ۶ تا ۱۰ بارداری)، باید تست “FBS” یا “آزمایش قند ناشتا” را انجام دهند.
وی ادامه داد: نتیجه آزمایش قند ناشتا، کمتر یا مساوی ۹۲ میلی گرم در دسی لیتر، دیابت طبیعی است، بین ۹۳ الی ۱۲۵ پره دیابتیک و در صورتی که بیشتر یا مساوی ۱۲۶ میلی گرم در دسی لیتر باشد، غیرطبیعی است و باید درمان شود.
فرامرزی اضافه کرد: در صورتی که نتیجهFBS ، پره دیابتیک تشخیص داده شد، فرد باید رژیم غذایی و تغذیه دوران بارداری، ورزش و فعالیت های بدنی را رعایت و در صورت نیاز به متخصص زنان و زایمان ارجاع داده می شود.
برچسب ها :دیابت حاملگی ، سایت خبری کهگیلویه و بویراحمد ، سلام دنا
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰